Bývalá knihovnice hrdinkou: S prostřelenou čelistí zachránila kolegu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalá knihovnice hrdinkou: S prostřelenou čelistí zachránila kolegu!

Bezpečnostní kamery ukázaly zkrvavenou policistku. Šerif Alex Villanueva byl útokem znechucen.
Bezpečnostní kamery ukázaly zkrvavenou policistku. Šerif Alex Villanueva byl útokem znechucen. (Foto Profimedia.cz Oddělení šerifa Los Angeles)

Matka šestiletého dítěte a bývalá knihovnice promovala z policejní akademie v Los Angeles teprve minulý rok. Netušila, že jen 14 měsíců po nástupu do služby zachrání život mladšímu kolegovi během brutálního útoku.

Claudia Apolinarová (31) byla se svým kolegou (24) v sobotu večer na obvyklé policejní hlídce ve čtvrti Compton, když zatím neznámý muž přišel k jejich vozu a skrz okénko spolujezdce na oba policisty bez varování vypálil několik kulek! Apolinarová, kterou útočník střelil do hrudi a čelisti, však dokázala z posledních sil ve své zkrvavené košili odtáhnout svého kolegu do bezpečí a dokázala mu i ošetřit střelnou ránu na hlavě.

Vysoká odměna

Mluvčí losangeleského šerifa uvedla, že oba policisté, kteří jsou v současné době v nemocnici, by se z útoku měli zotavit. Na agresivního útočníka již byla vypsána odměna ve výši 175 tisíc dolarů (necelé 4 mil. korun). Část odměny přitom přislíbily anonymní soukromé osoby. „Je to smutná připomínka toho, že se jedná o nebezpečnou práci,“ uvedl šerif Alex Villanueva, který zároveň vyzval basketbalovou legendu LeBrona Jamese (35) o zdvojnásobení odměny za dopadení útočníka.

Trest smrti?

Hvězda NBA patří totiž mezi nejhlasitější kritiky americké policie v souvislosti s hnutím Black Lives Matter, pachatelem má být právě muž tmavé pleti. „V tuto chvíli máme od jedné z obětí jen velmi obecný popis střelce,“ řekl na tiskové konferenci Kent Wegener z úřadu šerifa. Útok tvrdě odsoudil i americký prezident Donald Trump (74). „Pokud (policisté) zemřou, pro vraha rychlý proces a trest smrti,“ napsal na svůj Twitter.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.