Kreml pomůže Lukašenkovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kreml pomůže Lukašenkovi

Kromě opozičních demonstrantů se v běloruském Minsku sešli i zastánci prezidenta Lukašenka, který před nimi vystoupil, (16.08.2020).
Kromě opozičních demonstrantů se v běloruském Minsku sešli i zastánci prezidenta Lukašenka, který před nimi vystoupil, (16.08.2020). (Reuters)

Pomoci Bělorusku se zajištěním bezpečnosti v zemi je připraven Kreml.

Včera to oznámil ruský prezident Vladimír Putin (67), který si kvůli tomu znovu volal s tamním prezidentem Alexandrem Lukašenkem (65). Proti jeho znovuzvolení a zfalšování volebních výsledků totiž už několik dnů demonstrují statisíce Bělorusů. Protesty několikrát surově potlačily tamní ozbrojené síly. To odsoudilo několik států včetně Česka. A jako solidaritu s běloruským lidem vyvěsilo přes víkend několik radnic jejich vlajky, například v Plzni či Brně.

Přečtěte si
carlae
17. 8. 2020 • 23:23

No já to vidím krapítko jinak. Jistě kličkoval a čaroval na obě strany, ALE – připadá mi, že uchránil svou zemi po počátečním rozkladu v celku, zadržel ty tuneláře co se u nás tak napakovali, nastavil v zemi klid a vývoj dopředu, ne jako u nás couváním pod křídla němců, amíků a ejúnistů. Skoro třicet let tam měli víceméně klid a mohli jít svou cestou. Ani pod amíky, ejúnisty a rusy.
To samozřejmě muselo zmíněné štvát. |Taková velká země, tolik fabrik a prachů je přece lákadlo. Takže se mi zdá, že oni až teď si myslí ,že na „zcivilizování“ našli cestu. Bohužel za našeho velkého finančního přispění prodejným aktivistům. Nemáme se čím chlubit a odsuzovat jej. Spíš je to naše hanba. A ještě něco – pozorně jsem sledovala – „protestující“. No sice samá pauza, takže kdo ví kolik jich tam bylo, ale kromě zepár, zřejmě zaplacených aktivistů, většina – mírně překvapené a zvědavé tváře, typu co se to děje. Bohužel záleží opravdu na nich, poddají-li se zaplaceným aktivistům, nebo budou-li chtít jít dál svou cestou. Jinak k tomu bití zadržených – už jste zapomněli na srdceryvná videa „bílých přileb “ a pod. Takže kdo ví jak to ve skutečnosti je
Nelze odsuzovat, každá země má právo jít svou cestou – buď dopředu a vyvíjet se, nebo do pekel – kamž se suneme my – stačí se jen kouknout co nám tu zbylo našeho, jak dopadlo naše školství – zvlášť vysoké… bohužel……
Jen - nenastal čas konečně přestat platit "neziskovky" ze společného? Klidně ať si vybírají peníze, ale jako jinde ve světě - po sympatizujících

Petefi
17. 8. 2020 • 11:40

Lukašenko se nevzdává, ale to se asi dalo i čekat. Myslím, že byse s ním mělo diskutovat o reformách., To
by bylo zřejmě nejmoudřejší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.