Poslanec Dolejš na operaci: V narkóze hlasoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslanec Dolejš na operaci: V narkóze hlasoval!

Jiří Dolejš
Jiří Dolejš  (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) leží v nemocnici. Ve středu podstoupil už druhou operaci sítnice. Od brutálního napadení neznámými útočníky loni v dubnu totiž špatně vidí na pravé oko vzdálené věci a postavy dokonce vnímá, jako by byly v mlze.

Poslanec Jiří Dolejš (KSČM) leží v nemocnici. Ve středu podstoupil už druhou operaci sítnice. Od brutálního napadení neznámými útočníky loni v dubnu totiž špatně vidí na pravé oko vzdálené věci a postavy dokonce vnímá, jako by byly v mlze. Deník Aha! ho navštívil v nemocnici ve Střešovicích, kde po zákroku leží.

Lékaři Dolejšovi voperovali umělou čočku a zároveň odstranili silikon, který mu tam umístili při první operaci loni. Ten mu zajišťoval přilepení odchlípnuté sítnice. Operace při úplné narkóze trvala asi dvě hodiny. „Ta první byla mnohem delší. Navíc jsem se teď rychleji probouzel, ale když jsem byl ještě v polospánku, zřejmě jsem už pracoval. Podle sester jsem mluvil o politice a zvedal u toho ruku. Mám dojem, že jsem dokonce hlasoval,“ prozradil Dolejš deníku Aha! s úsměvem s tím, že pořád ještě pravým okem vidí mlhavě.

Po propuštění má Jiří Dolejš předepsaný týden klidu na lůžku. Zřejmě ho ale poruší. Ve středu se totiž v parlamentu hlasuje o státním rozpočtu na příští rok. „A to si nemůžu nechat ujít,“ je rozhodnutý.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.