Extrém! S tříletým prckem zdolali třítisícovku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Extrém! S tříletým prckem zdolali třítisícovku

Celý výstup rodině trval tři dny, sestup jeden den.
Celý výstup rodině trval tři dny, sestup jeden den. (Foto Profimedia.cz)

Jablko nepadá daleko od stromu, a to platí i pro děti profesionálního britského horolezce Leo Houldinga (40). Společně se svými rodiči zdolaly 3 tisíce metrů vysokou horu. Mladší z dětí přitom sotva chodí do školky!

Jackson Houlding (3) je tak pravděpodobně nejmladším lezcem, který kdy dosáhl vrcholu Piz Badile (3308 m n. m.). Náročný výstup ve švýcarských Alpách absolvoval převážně v sedačce na maminčiných zádech, zatímco sestra Freya (7) zvládla celou cestu vlastními silami! „Je to klasická cesta, úžasné ale bylo, že jsme ji mohli vylézt s našimi dětmi. Dcera horu vylezla úplně sama, což bylo velmi působivé,” řekl o výkonu Leo, který na vrcholu jedné z nejnebezpečnějších hor světa oslavil své 40. narozeniny.

Víte, že...

...Leo je zkušený lezec, v roce 2007 zlezl i Mt. Everest, ale specializuje se spíš na volné lezení v nejtěžších stěnách světa, z vrcholků pak také rád skáče s padáky (B.A.S.E. jumping)?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.