Pozvi zvíře na oběd: Nejzvanějším strávníkem je ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Pozvi zvíře na oběd: Nejzvanějším strávníkem je ...

Surikaty jsou sice roztomilé, ale je potřeba mít na paměti, že jsou to šelmy s pěkně ostrými zoubky.
Surikaty jsou sice roztomilé, ale je potřeba mít na paměti, že jsou to šelmy s pěkně ostrými zoubky. (Foto pro Aha! – Michal Šťastný, archiv Safari Parku Dvůr Králové)

Co je malé, to je hezké! Patrně díky své roztomilosti vedou surikaty z královédvorského Safari Parku žebříček zvířat v kampani, v níž lidé zvou obyvatel zahrady na sváteční pohoštění.

Možnost zaplatit zvířecím oblíbencům jejich stravu nabízí zahrada od konce května. Ve své objednávce zasílají na denní zasycení vybraného zvířete 100 až 450 korun, čímž zoo pomáhají vypořádat se s finanční ztrátou v důsledku pandemie. Na kontě je již takřka 210 tisíc korun. „To představuje 1100 snídaní, brunchů, obědů a večeří,“ vyčíslil mluvčí parku Michal Šťastný.

Posnídají za stovku

Zatím největší podpory ve stravování se dostává skupině surikat, na jejichž snídani přispělo již 226 lidí. „I díky nim těmto šelmičkám ošetřovatelé denně servírují menu složené z ovocného salátu, výběru hmyzu a červů, čerstvých kuřátek nebo drobných myšek,“ vyjmenoval mluvčí zahrady skladbu denní krmné dávky, na kterou je potřeba zaslat 100 korun.

Stříbro pro hyeny

„Pomyslné dveře se netrhly ani s hyenami skvrnitými, které na oběd za částku 150 korun pozvalo už 119 lidí,“ informoval Štastný o druhém nejzvanějším zvířeti v kampani. Grand restaurant Afrika, který zvířatům vybrané lahůdky předkládá, každé z hyen chystá denně okolo kila masa a kostí a ovoce.

Třetí jsou žirafy

Na třetím místě se drží žirafy, na jejichž krmnou dávku mohou lidé přispět částkou 200 korun. „Na snídani složenou z vojtěškového a lučního sena, ovesných vloček nebo spousty listí na okus zatím mohly se svými příznivci vyrazit již 113krát,“ uvedl mluvčí parku.

﷯Nejvyšší útrata? 5000!

Příznivci zoo zvou na baštu často ne jeden druh, ale i více zvířat. „Zatím nejvyšší útrata činí 5000 korun, výjimkou ale nejsou ani opulentní hostiny za 4000 nebo 10 pozvánek pro hrabáče od jediného mecenáše,“ poznamenal mluvčí parku.

Na pohoštění čeká 21 zvířat

Seznam zvířat, která﷯ je možné zvát na hostinu, se stále rozšiřuje, a to i podle přání lidí. „Proto﷯ jsme přidali třeba želvy obrovské, psy hyenové, gorilu, nosorožce dvourohé nebo hrabáče,“ poznamenal Michal Štastný. V seznamu strávníků je nyní již 21 zvířat.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.