Westernové městečko v Boskovicích: Letos přijede i Vinnetou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Westernové městečko v Boskovicích: Letos přijede i Vinnetou!

Vinnetou
Vinnetou (Foto: M. Hykl, D. Malík, archiv)

Náčelník Apačů Vinnetou, jeho bílý bratr Old Shatterhand a dobrodružství v prérii... Na to milovníci legendárních postav nyní nemusí do kina! Stejnojmenné představení mohou od poloviny července zhlédnout ve westernovém městečku v Boskovicích.

Vinnetou bude v městečku první letošní divadelní premiérou. „Silný romantický příběh chceme hrát opravdově. Dialogy herců se proto přísně drží filmové předlohy z roku 1963. Koupili jsme na představení i autorská práva,“ řekl Aha! režisér Igor Krištof.

Je zde i saloon

Příběh náčelníka Apačů a jeho pokrevního druha Old Shatterhanda uvidí diváci poprvé 18. července. Tvůrci šli opravdu do detailů a kvůli představení vznikla v Boskovicích i unikátní scéna. Tvoří ji přesné kopie budov z filmu. Je zde jednopatrový saloon, v němž se opevnil padouch Santer se svojí bandou, sídlo Apačů – pueblo i s čtyřmetrovým totemem, nádraží městečka Roswell.

Souboj s Inču-čunou

Vybagrováno je dokonce jezírko připomínající řeku Rio Pecos pro souboj Shatterhanda a Inču-čuny. Kulisu dotvářejí čtyřmetrové umělé kaktusy. Kvůli představení postavili dělníci 60 metrů dlouhé kolejiště s umělým tunelem. „Sestavili jsme i funkční, 3000 kilogramů vážící kopii historické lokomotivy,“ popsal šéf městečka Luboš Jerry Procházka.

Víte že...

...westernové městečko vzniklo zhruba před dvaceti lety v pískovcovém lomu u Boskovic na Blanensku? Zdejší přírodní amfiteátr patří k největším ve střední Evropě.

Devítimetrový vodopád

Zajímavostí je devítimetrový vodopád, kvůli němuž postavili projektanti dvě nádržky. V představení jsou četné efekty, jsou do nich zapojeni jezdci na koních. K nejatraktivnějším má patřit okamžik, kdy lokomotiva najede do boční zdi saloonu, aby z něj Old Shatterhand vystrnadil Santerovu bandu.

O čem představení bude?

Vinnetou I je prvním z filmů o náčelníkovi Apačů, natočených podle Karla Maye. V boskovickím příběhu se Vinnetou seznamuje s mladým německým zeměměřičem. Ten přijíždí na Divoký západ, aby dohlédl na stavbu železnice. Čelí spolu zlosynovi Santerovi a jeho bandě, kteří chtějí protáhnout koleje přes loviště Apačů...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.