Sazka Olympijský víceboj mezi školy opět rozdal celých 1 000 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sazka Olympijský víceboj mezi školy opět rozdal celých 1 000 000 Kč!

 (Sazka Olympijský víceboj)

O losování hlavní finanční výhry i Olympijských tréninků, tedy zážitkových sportovních dnů na školách, se pod dohledem notářky postarali sami sportovci – jeden z nejlepších českých freestyle motokrosařů Petr Pilát a paralympionička Anna Luxová. 

„Byla to moje losovací premiéra a myslím, že se povedla. Měla jsem při tom velký pocit zodpovědnosti,“ uvedla držitelka pátého místa ve vrhu koulí z paralympiády v Riu de Janeiro. To Petr Pilát losování odměn pro školy v rámci Sazka Olympijského víceboje už zažil. „Je vždycky fajn, když můžete někomu udělat radost. Snad se i na nějaké školy osobně dostanu a zažiju s dětmi super den,“ doufal skokan na motorkách s přezdívkou Pilník.

Výsledky losování najdete na webu Sazka Olympijského víceboje.

Olympijské tréninky se konají ve všech krajích. Do školy pravidelně jezdí slavní sportovci a olympijští medailisté, takže hlavní náplní je sport. Oblíbenou součástí jsou ale také autogramiády a ukázky medailí. Děti se jistě nejvíc těší na to, jestli za nimi přijedou sportovci. Jejich učitele ale zajímá i další výhra – sportovní vybavení v hodnotě 1 000 000 korun od Hervisu, který si mezi sebe rozdělí 35 vylosovaných škol.

Tělocvikář či ředitel může třídu registrovat zde.

„Sazka Olympijský víceboj přináší do hodin tělocviku atraktivní náplň. Každá škola, ať malá, nebo velká, si vybere ideální program pro sebe a své žáky. Děti to baví, motivuje je to ke sportu a navíc je výsledky projektu potvrzeno, že se jim zlepšuje sportovní zdatnost,“ řekla Tereza Vyhnálková ze Sazky, která na projektu s Českým Olympijským výborem spolupracuje.

Víkendové sportovní vyžití hledejte na Sportu v okolí.

A co musí školy splnit, aby měly šanci vyhrát? Tělocvikáři s dětmi plní jednoduché disciplíny Sazka Olympijského víceboje a zapíšou jejich výsledky do jednoduchého systému. Stačí zvládnout 8 disciplín a na konci školního roku dostanou děti parádní Olympijské diplomy – sportovní vysvědčení s doporučením na nejvhodnější sporty. Když se děti vrhnou do Odznaku všestrannosti, čeká je 10 disciplín, které je motivují.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.