Problémy na Ostravsku s koronavirem: Studenti nesmějí k maturitě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Problémy na Ostravsku s koronavirem: Studenti nesmějí k maturitě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (iStock)

Ohnisko koronaviru v dole OKD Darkov na Karvinsku působí další problémy. Kvůli němu se v Orlové nakazila studentka posledního ročníku gymnázia. Ona ani 10 jejích spolužáků teď kvůli tomu neodmaturují!

Hodiny stresu, učení a očekávání přijdou vniveč. V souvislosti s ohniskem nákazy nemocí Covid-19 v Dole Darkov na Karvinsku onemocněla studentka před maturitou. Se spolužáky putovala do povinné karantény, a prošvihne tak řádný maturitní termín. „Není možné stanovit termíny společné části maturitní zkoušky mimo jarní řádný a podzimní náhradní termín,“ řekla České televizi mluvčí ministerstva školství Alena Lednová. Studentům tak nezbývá než se nervovat zase až do podzimu. A nejsou to jediné potíže na Karvinsku. V Bohumíně na radnici zavřeli odbor dopravy, nakazila se totiž příbuzná jednoho ze zaměstnanců Dolu Darkov. V obcích a městech probíhá ještě intenzivnější dezinfekce veřejných prostor.

1593 nakažených v kraji
V Moravskoslezském kraji je evidováno 1593 lidí nakažených koronavirem. V souvislosti s Dolem Darkov je to 343 lidí, z toho 228 je přímo zaměstnaných v OKD. Je mezi nimi i 11 pendlerů z Polska. Celkem se v kraji v souvislosti s virem léčí 654 lidí, 879 se uzdravilo, 60 zemřelo. Unikátem v kraji je i nadále Frenštát, kde neevidují ani jediného obyvatele s Covid-19.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.