Tragická nehoda: Čtyři lidé zemřeli... rodina nemá na pohřby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tragická nehoda: Čtyři lidé zemřeli... rodina nemá na pohřby!

Příbuzní na místě tragédie truchlili a zapalovali smuteční svíčky.
Příbuzní na místě tragédie truchlili a zapalovali smuteční svíčky. (Foto Aha! – Z. Schnapka, R. Vébrová, archiv rodiny)

Srážka auta s vlakem na přejezdu u Nýřan na Plzeňsku zničila život celé rodině. Na místě vyhasl život Máši (†23), jejího synka Pepíčka (†5) a bratrance Martina (†16). Mášin manžel Pepa (†24), který vůz řídil, zemřel v nemocnici.

„Syn je v kritickém stavu. Má poškozený mozek a špatně mu tluče srdce,“ popsal den po nehodě Pepův otec Antotnín. Ve čtvrtek mladý táta boj o život prohrál. V nemocnici po nehodě skončil také Mášin druhý syn Lukášek (4). Ten se naštěstí rychle zotavil.

„Ve čtvrtek ho už pustili z nemocnice, ve stejný den, kdy jeho táta zemřel,“ uvedl Mášin otec Jaroslav. Z Lukáška a jeho malého brášky Matyáška (7 měs.), kterého osudného dne hlídala babička, se stali sirotci. Šanci na život nedostal ani jejich ještě nenarozený sourozenec. „Dcera byla těhotná, ve čtvrtém měsíci. Zrovna jeli na prohlídku k lékaři,“ povzdech si Jaroslav. Zoufalí blízcí teď chystají čtyři pohřby. Protože se ale nedostává peněz, ztrápená rodina je vděčná za jakoukoli pomoc.

Příbuzní na místě tragédie truchlili a zapalovali smuteční svíčky.

Vjel pod vlak

Na přejezd lokální trati z Nýřan do Heřmanovy Huti vjela v pondělí ráno felicie ve chvíli, kdy se blížil vlak. Po nevyhnutelné srážce skončilo auto totálně zdemolované. „Okolnostmi a přesnou příčinou nehody se zabýváme, čekáme na výsledky znaleckých posudků,“ uvedla policistka Ivana Jelínková.

Svíčky u kolejí

Na místě tragédie spontánně vzniklo pietní místo, hoří zde svíčky. „Ten přejezd je nebezpečný. Kolem žlutá řepka, vlak byl také žlutý, navíc svítilo slunce, mohlo řidiče oslnit. Už dříve se tam bouralo, měli by tam dát světla,“ řekl otec zemřelé Máši Jaroslav. Od loňska řešili na tomto přejezdu policisté už čtyři nehody.

Přečtěte si
vemenozmojistary
2. 5. 2020 • 06:15

To byla množírna 😂

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.