Řidiči na D1 začínají být jako utržení ze řetězu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Řidiči na D1 začínají být jako utržení ze řetězu!

Policisté na D1 začínají používat při kontrolách i mobilní radary.
Policisté na D1 začínají používat při kontrolách i mobilní radary. (Foto Aha – Jiří Čada)

Provoz začíná zase houstnout na opravované dálnici D1. Je to v souvisloti s rušením některých opatření, která byla dříve přijata v rámci nouzového stavu. Na Vysočině policisté evidují rychlý nárůst dopravních nehod a závažných přestupků.

„Hlídka naměřila, že v modernizovaném úseku na 88,5. kilometru ve směru na Prahu uhánělo osobní BMW rychlostí 171 km/h,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. „Řidič povolenou osmdesátku překročil v zúženém místě o 91 km/h,“ dodala Čírtková. „Přestupky spočívající v dvojnásobném překročení povolené osmdesátky v modernizovaných úsecích jsou zase na denním pořádku,“ potvrzuje zastupující šéf krajské služby dopravní policie v Jihlavě David Jirák. Podle jeho slov nejsou bez viny ani řidiči kamionů. „K jízdě využívají levý jízdní pruh v místech, kde jim to zakazuje dopravní značka, předjíždějí, kde je pro ně zákaz předjíždění, parkují s vozidly v připojovacích a odstavných pruzích,“ bilancuje Jirák situaci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.