Řidiči na D1 začínají být jako utržení ze řetězu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Řidiči na D1 začínají být jako utržení ze řetězu!

Policisté na D1 začínají používat při kontrolách i mobilní radary.
Policisté na D1 začínají používat při kontrolách i mobilní radary. (Foto Aha – Jiří Čada)

Provoz začíná zase houstnout na opravované dálnici D1. Je to v souvisloti s rušením některých opatření, která byla dříve přijata v rámci nouzového stavu. Na Vysočině policisté evidují rychlý nárůst dopravních nehod a závažných přestupků.

„Hlídka naměřila, že v modernizovaném úseku na 88,5. kilometru ve směru na Prahu uhánělo osobní BMW rychlostí 171 km/h,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. „Řidič povolenou osmdesátku překročil v zúženém místě o 91 km/h,“ dodala Čírtková. „Přestupky spočívající v dvojnásobném překročení povolené osmdesátky v modernizovaných úsecích jsou zase na denním pořádku,“ potvrzuje zastupující šéf krajské služby dopravní policie v Jihlavě David Jirák. Podle jeho slov nejsou bez viny ani řidiči kamionů. „K jízdě využívají levý jízdní pruh v místech, kde jim to zakazuje dopravní značka, předjíždějí, kde je pro ně zákaz předjíždění, parkují s vozidly v připojovacích a odstavných pruzích,“ bilancuje Jirák situaci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.