Pojďte, čeká vás jízda smrti! Urban nás svezl v lamborghini za 7,5 milionu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pojďte, čeká vás jízda smrti! Urban nás svezl v lamborghini za 7,5 milionu

Exministr nás pozval do svého závodního lamborghini…
Exministr nás pozval do svého závodního lamborghini… (Aha! – Petr Novotný)

BRNO – Strach, ale i velké vzrušení. To jsou dva nejsilnější pocity, které získala posádka deníku Aha! po půlhodinové jízdě s bývalým ministrem a současným poslancem Milanem Urbanem (ČSSD) v jeho závodním lamborghini. Na vlastní kůži jsme tak mohli zažít exministrovu »jízdu smrti«. Autem »zabijákem« za 7,5 milionu korun nás totiž svezl po brněnském autodromu rychlostí až 250 km za hodinu…

Na vlastní kůži!

„Bude se vám to líbit. A nebojte, pojedu pomalu,“ chlácholil nás Urban těsně před startem. Pak dupl na plyn. Během pár vteřin jsme se řítili ďábelskou rychlostí 200 km za hodinu. V zatáčce pak Urban prudce zabrzdil a já cítil snídani až v krku… Zatímco si pan exministr jízdu očividně užíval, já jsem se zavřenýma očima v duchu odpočítával poslední vteřiny života. „Teď trochu zpomalíme a začínají nám hořet gumy,“ řekl Urban hlasem zkušeného závodníka. Začal jsem se modlit. Po pěti kolech jsme naštěstí konečně zajeli zpátky do depa, kde mě čekalo vysvobození z těsné autosedačky a popruhů. „To auto je pěkné zvíře a má pod kapotou 560 koní, ale jel jsem s vámi pomalu. Při skutečných závodech je to jiné,“ řekl Urban, který profesionálně jezdí za rakouskou stáj. Té patří i lamborghini. „Nabídli mi, abych příští rok jel také mistrovství Evropy, ale s politikou se to nedá skloubit,“ říkal trochu smutně Urban.

Bývalý ministr nám také prozradil, jak bude ČSSD vybírat svého kandidáta na prezidenta. „Měl by zvládnout pět kol se mnou na okruhu. Jestli přežije tohle, tak pak už všechno,“ smál se Urban.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.