Dívka (10) spadla z okna: Za ní skočila během pár chvil její máma (39)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dívka (10) spadla z okna: Za ní skočila během pár chvil její máma (39)!

Dívka a žena skončily po pádu z 5. patra pod panelákem v Plzni
Dívka a žena skončily po pádu z 5. patra pod panelákem v Plzni (Blesk.cz - Zbyněk Schnapka)

Nejdříve spadla z okna bytu v 5. patře panelového domu holčička (10), 10 minut po ní skočila dolů její máma (39). Obě skončily s těžkými zraněními v nemocnici.

zraněními v nemocnici. Tragédie se odehrála ve středu kolem půl deváté ráno v Plzni. Když záchranáři zraněnou dívku z místa neštěstí odvezli do nemocnice, vrhla se z okna i její matka. „Stála tam asi 10 minut, dívala se do prázdna, byla duchem nepřítomná. Jeden z našich záchranářů vyběhl na balkon v mezipatře nad ní a stále jí říkal, že dítě bude v pořádku. Ona ale nakonec skočila,“ řekla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

„Zjišťujeme veškeré okolnosti tak, abychom mohli s jistotou říci, zda se jednalo o sebevraždu, nešťastnou náhodu či úmyslný trestný čin,“ řekla policistka Ivana Jelínková. Někteří sousedé údajně viděli v okně ženu, jak za ruce drží dítě. „Zdálo se nám, že se mu nesnažila pomoci. Vypadalo to, jako kdyby se ho nepokoušela vtáhnout zpět. Ale třeba to není tak a jen neměla sílu vytáhnout ho,“ uvedli svědkové.

Psychické problémy?
„Je to asi dva týdny, co jsem paní potkala a byla taková smutná. Říkala, že dcera je nemocná, byla prý měsíc v nemocnici. Když jsem chtěla vědět, co jí je, sklopila oči, zahlédla jsem v nich slzy, neodpověděla, rozplakala se a odešla,“ řekla sousedka. Podle informací Aha! měla dívka údajně dopadnout na nohy a zadek. Neměla by tak mít tak závažná zranění jako její matka, která si při pádu těžce zranila hlavu.

Slušná, normální rodina
Lidé žijící v paneláku jsou v šoku. „Vražda a sebevražda. To ne! Nedovedu si představit, že by ona vyhodila dítě z okna. U ní to musel být nějaký zkrat,“ řekl jeden ze sousedů. „Máma a táta chodí do práce, holky do školy. Té starší je asi 14 let. Rodiče se o ně vzorně starají. Když holkám umřel pes, dostali od rodičů štěně. Loni je vykradli a teď tahle tragédie,“ řekla další obyvatelka domu.

Policie prověřuje tři verze tragédie
1) Matka vystrčila dceru z okna a pak skočila za ní.
2) Dívka nešťastně vypadla z okna a pak se chtěla zabít i její máma.
3) Z okna vyskočila dívka a matka pak spáchala sebevraždu.

Jste v krizi? Volejte:
MODRÁ LINKA: 608 902 410
LINKA BEZPEČÍ: 116 111
LINKA DŮVĚRY: 284 016 666



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.