Josefa (29) pobodat tátu: Soud ho do basy neposlal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Josefa (29) pobodat tátu: Soud ho do basy neposlal

Josef V. v soudní síni.
Josef V. v soudní síni. ( Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Že není vrah jako táta (69), dokázal přesvědčit soud Josef V. (29). Hrozilo mu až 18 let za to, že pobodal otce, který byl v mládí v base za mord tchána. Dostal ale podmínku.

Na činu Josefa V. měly zčásti vinu násilnické sklony jeho otce, který přiznal, že je v opilosti agresivní. To sehrálo roli i v roce 1975, kdy zabil tchána a dostal za to 13 let, a podobně nabroušený byl zřejmě i loni v září při konfliktu se synem. Vyčetl mu kouření »trávy« a on zase otci chlast. „Udeřil jsem ho a tím to začalo,“ dával si senior za vinu spuštění rvačky. Potomek, který pracoval jako sanitář, se namíchl, šel pro nůž a otce pětkrát bodl do hlavy a horní části těla. Hned nato mu ale zavolal záchranku a s tátou se již smířili. „Byl to zkrat, nechtěl jsem ho zabít,“ řekl Josef V.

Mírný trest přijal
Josef V. soudci slíbil, že na marihuanu už nesáhne, bude se léčit a žít mimo otcův domov, aby se vyhnul konfliktům. Ten mu uvěřil, pokus vraždy přehodnotil na ublížení na zdraví a uložil mu tři roky s pětiletým podmíněným odkladem a také psychiatrickou léčbu. Muž to přijal a proti rozsudku nic nenamítl ani žalobce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.