Děsivý případ v Praze: Pokus o vraždu v obchodním domě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Děsivý případ v Praze: Pokus o vraždu v obchodním domě

Zatímco muži v červené bundě dali policisté pouta, druhého se snažili zachránit.
Zatímco muži v červené bundě dali policisté pouta, druhého se snažili zachránit. (Foto PČR)

»Blikanec«, který mohl skončit smrtí! V pražském obchodním centru Flora bojoval ve čtvrtek večer o život muž (40), kterého nožem pobodal mladík (22). Důvod? Napadený prý do něj strčil!

Za šílenou reakci teď může jít útočník až na 18 let do kriminálu! „Muže jsme obvinili z vraždy ve stadiu pokusu,“ řekl policista Jan Daněk.  Potyčka podle kriminalistů začala na nástupišti metra, které je s obchodní galerií propojeno přímým výstupem. „Podle všeho se muži neznali. Spouštěčem incidentu bylo, že se srazili na nástupišti v metru,“ řekl Daněk, který vyvrátil původní spekulace, že jeden z mužů je cizinec tmavé pleti a mohlo jít o rasově motivovaný útok.

„Jak poškozený, tak i podezřelí jsou české národnosti,“ řekl policista. Podle původních informací se mělo jednat o konflikt více lidí. „Šlo ale jen pouze o dva aktéry. Ostatní, kteří byli poblíž, byli náhodní svědci,“ řekl Daněk. Útok tak vidělo i hodně návštěvníků obchoďáku. „Ten v tom červeném ho bodnul do břicha a do zad,“ řekl pro aktu.cz jeden z nich.

Z nejhoršího je venku

O život napadeného na místě bojovali záchranáři. „Měl bodná poranění s velkou krevní ztrátou. Zastavili jsme mu krvácení a zajistili dýchací cesty. Muž musel být iveden do umělého spánku a převezli jsme ho na anesteziologicko-resuscitační oddělení do vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová. „Nyní je mimo ohrožení života,“ řekl Daněk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.