Náhlá smrt Kubery (†72): O jeho život bojovala asistentka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Náhlá smrt Kubery (†72): O jeho život bojovala asistentka

Předseda Senátu Jaroslav Kubera zemřel.
Předseda Senátu Jaroslav Kubera zemřel. (Blesk:Jakub Poláček)

Předseda Senátu a dlouholetý primátor Teplic, senátor za ODS Jaroslav Kubera (†72) podle webu Novinky.cz v pondělí dopoledne náhle zemřel. Informaci uvedenému webu potvrdily dva nezávislé zdroje. Pro Blesk zprávy ji porvrdila i mluvčí Sue Nguyen.

Novinkám informaci potvrdil také první místopředseda Senátu Jiří Růžička a místopředsedkyně Miluše Horská. Kuberu podle něj postihla náhlá příhoda.

„Když přišel ráno do práce, zdál se být v pořádku," řekla pro TN.cz asistentka předsedy Senátu Eva Michálková. Ta spolu s ním seděla v kanceláři v Teplicích, když se předsedovi Senátu udělalo najednou zle. A byla to právě ona, kdo mu podle instrukcí operátorky poskytoval první pomoc. 

Volby do Senátu 2020: Kdy a jak Češi zvolí třetinu senátorů?

Přitom podle jejích slov nic nenasvědčovala tomu, že k takové situaci dojde. „Byl v pohodě, když přišel do práce, měli jsme dvě návštěvy. Začali jsme dělat e-maily a najednou se mu udělalo zle. Přímo v kanceláři. Pomoc tu byla rychle, ale mně se to zdálo… připadá vám to hrozně dlouhé, i když tu byli okamžitě," popsala Michálková s tím, že jí je velice líto, že ani rychlý zásah nakonec nepomohl zachránit Jaroslavu Kuberovi život. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.