Skandál v Brně: Výhružný nápis na mešitě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skandál v Brně: Výhružný nápis na mešitě!

Výhrůžný nápis, který vyhrožuje vyznavačům islámu v Česku smrtí, vznikl zřejmě v noci na pátek.
Výhrůžný nápis, který vyhrožuje vyznavačům islámu v Česku smrtí, vznikl zřejmě v noci na pátek. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Strach, obavy, nejistota. Početnou muslimskou komunitu v Brně vystrašil drsný výtvor neznámého sprejera na fasádě tamní mešity.

„Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme.“ Tak zní text nápisu. „Mešita se stala cílem vandalů už několikrát, tohle je ale za hranou,“ svěřil se jeden z návštěvníků včerejší modlitby. Předseda brněnské islámské nadace Muníb Hasana Alrawi útok odsoudil. „Věřím, že policie vyšetřování nepodcení,“ vzkázal ze zahraniční cesty. „Případ jsme zadokumentovali, zatím jej vyšetřujeme jako poškozování cizí věci,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Policie nevyloučila, že osloví experty na extremismus. Pachateli by pak hrozilo i obvinění ze šíření nesnášenlivosti.

Stavba se nelíbila

Brněnská mešita z roku 1998 je vůbec první stavbou svého druhu v Česku. Její výstavbu doprovázel nesouhlas části obyvatel města. Magistrát stanovil podmínky, že mešita nesmí mít minaret, kupoli a nesmí být odlišná od okolní zástavby.

Přečtěte si
-bello-
5. 1. 2020 • 13:37

Já se víc bojím ukrajinské laviny.Výhledově je to děs.Jsou sídliště, kde by si Čech neměl kupovat byt.Vzrůstá agrese a představa, že si mohou tito naši spoluobčané dovolit úplně vše.Stačí to sledovat v pražských tramvajích a třeba v létě, kdy po Praze rozdělávají na zakázaných místech ohně a vzájemně se druží. Proto snad konečně vláda pochopila a nepovoluje pobyt všem, pouze těm, kteří aspoň prokáží, že školu či učňák skutečně i dokončili, nejen se tam jen zapsali! A to myslím naprosto vážně!j

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.