Hrozil sousedovi zabitím: Vyfasoval podmínku a pokutu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Hrozil sousedovi zabitím: Vyfasoval podmínku a pokutu

Odsouzený Jan Garay.
Odsouzený Jan Garay. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Napadením a výhrůžkami vyvrcholil osmiletý spor o problematický komín na domě Jana Garaye (63) z Havířova. Pokaždé, když zatopil, začaly z něj létat saze na domek a pozemek Marie a Jiřího Vavříkových (oba 69). Manželé se snažili o smír, místo toho se dočkávali pouze urážek. Nakonec chtěl Garay souseda ubít!

Včera se tak neshody dostaly před okresní soud, Jan Garay byl obžalovaný za brutální zranění souseda a výhrůžky smrtí. „Jura, ty k...o, já už tě jednou provždy zabiju!“ řval Garay loni v květnu na souseda, vnikl na jeho pozemek, a tam ho následně zmasakroval přezkou opasku. „Dodnes mám následky, bolestí nespím,“ sdělil Aha! Jiří Vavřík. „On mě vyprovokoval, ví, že jsem velice vznětlivý. Pozbyl jsem nervy na šachtě,“ řekl útočník. Soudkyně mu přesto napařila podmínku a své oběti musí zaplatit 16 tisíc korun jako odškodné. Rozsudek je již pravomocný.

Za vyhrožování smrtí sousedovy dostal Jan Garay (63) podmínku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.