Penzistu (85) z Břeclavi nutili k opravě střechy: Zadrželi šmejdy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Penzistu (85) z Břeclavi nutili k opravě střechy: Zadrželi šmejdy!

Manželé přišli kvůli svojí důvěřivosti o téměř čtvrt milionu.
Manželé přišli kvůli svojí důvěřivosti o téměř čtvrt milionu. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Cílí na seniory. Nabídnou výhodnou opravu okapů, střechy či chodníku. Práci rozdělají a náhle chtějí mnohem víc peněz, než bylo domluveno. A vyhrožují! Trojlístek Rumunů v autě s polskou registrační značkou, zadrželi policisté v Břeclavi.

Oslovili penzistu (85) u jeho zahradního domu. „Nabídli mu opravu střechy za 12 tisíc korun. Senior to odmítl. Oni na to ale nebrali zřetel a zahájili přípravné práce,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.


Byli vulgární
Senior měl tentokrát obrovské štěstí. Po cizincích v tu chvíli už »šli« strážníci. „Na šmejdy nás upozornil jiný občan, který jejich nabídku na opravu střechy odmítl o chvíli dřív. Vulgárně mu za to vynadali,“ dodala Rigó.
Řemeslníky obklíčili a zadrželi ve spoluprácí s cizineckou policií. Vzhledem k tomu, že nestačili seniora okrást, bude se případ řešit jen ve správním řízení. „Hrozí jim pokuta až 100 tisíc korun,“ dodala Rigó. Nikoli například vězení či vyhoštění.


Několik part
V Česku operuje několik podobných part. Seniory už připravily o statisíce.
*Únor 2019 – důvěřiví manželé v Roudnici nad Labem jim sedli na lep. Místo 15 tisíc za výměnu okapů na domě dali 230 tisíc!
*Prosinec 2018 – v Břeclavi podvedli ženu (62) u opravy chodníku, přesnou částku, o níž ji připravili, policie nespecifikovala.
*Červen 2018 – stařence na Hodonínsku nabídli výměnu okapů za dva tisíce, později chtěli 65 tisíc.

Víte, že
…falešní řemeslníci se zaměřují takřka výhradně na seniory?
…pokud vás osloví, je třeba hned volat linku strážníků 156 či policie 158? Případně si na pomoc přivolejte sousedy.



Přečtěte si
koliaska
29. 5. 2022 • 22:35

Tak ty bych okamžitě vyhnala. Je pravda, že naše střecha by si taky zasloužila opravu, ale raději si to uděláme sami. Manžel říkal, že se do toho během léta pustí. Bude to chtít novou krytinu a asi rovnou i okapy. Dívali jsme se jaké jsou možnosti a asi nejvíc nás zaujaly střechy a okapy Satjam, viz http­s://ww­w.st­avin­vest­.cz/pr­oduk­ty/kry­tiny-plechove/satjam/

Josef124
26. 7. 2020 • 19:30

Tyto šmejdy fakt nikdy nepochopím. Ať ukážou, jací jsou frajeři a dovolí si na stejně staré lidi. Oklamat seniory je jednoduché a dost ubohé. My jsme také letos měnili střechu na garáži, protože nám do ní začalo zatékat. Opravu jsem domluvil u http­s://ww­w.pa­krsro­.cz/ a za den měli hotovo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.