Češka naletěla muži vydávajícího se za Ramiho Malka: Podvodníkovi poslala 175 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Češka naletěla muži vydávajícího se za Ramiho Malka: Podvodníkovi poslala 175 tisíc!

Herec Rami Malek.
Herec Rami Malek.  (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ara)

Je vdaná, má dvě děti, přesto se po zhlédnutí Oscary ověnčeného filmu Bohemian Rhapsody pobláznila do herce Ramiho Malka (37), představitele zpěváka Freddie Mercuryho (†45). Na internetu žena z Brněnska naletěla podvodníkovi, který se za umělce vydával, poslala mu 175 tisíc! Uvěřila, že se s ním bude moci setkat...

Neznámý cizinec si na jméno Ramiho Malka založil na sociální síti Instagram profil. A pak už jen čekal, až někdo sedne na lep. Hlavu nakonec ztratila vdaná žena a matka dvou dětí z Brněnska. „Napsala na falešný profil, podvodník potvrdil, že je skutečně zmíněný herec, a to jí stačilo,“ popsal stěží uvěřitelnou story kriminalista Ladislav Rozík.

Nadšení ženy neznalo mezí. Po potvrzení vzájemných sympatií muž přislíbil, že je šance, že by přijel do Česka. Ale začal si diktovat podmínky. Postupně žádal peníze na letenku, pobyt, výlohy pro svého agenta. Suma sumárum odeslala fanynka do zahraničí 175 tisíc korun. Poté se její idol odmlčel, ženě zůstaly oči pro pláč. „Případ není ojedinělý. Od začátku roku vylákali podvodníci přes sociální sítě od sedmi žen jen z Brna-venkov jeden a půl milionu korun,“ povzdechl si kriminalista.

Voják bere za srdce

Vůbec nejčastěji balamutí hlavu naivním Češkám storka amerického vojáka bojujícím na Blízkém východě. Nachytat se nechaly a prachy poslaly vysokoškolačky i dělnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.