Pozor! Dnes startují povánoční slevy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pozor! Dnes startují povánoční slevy

Při výprodejích bývá v obchodních centrech plno.
Při výprodejích bývá v obchodních centrech plno. (Foto Aha! – Tonda Tran)

Vánoce a s nimi štědrovečerní nadílka jsou sice za námi, mnoho z Čechů si dárky ale teprve nadělí. Jsou tu povánoční výprodeje a slevy až 90 %! V e- -shopech už běží a dnes je zahajují i kamenné obchody.

Slevy bývají výrazné zejména u oblečení a elektroniky. „Během tří povánočních výprodejových týdnů utratí Češi v e-shopech o zhruba 70 procent více než v průměru během celého roku,“ řekl Aha! ekonom Lukáš Kovanda. V kamenných obchodech bude podle něj největší nápor dnes, kdy bude poprvé po svátcích otevřeno.

Varování odborníků 
Odborníci však zároveň upozorňují, že bezhlavě nakupovat zboží se slevou se nemusí pokaždé vyplatit. Ceny mohou před akcemi vyletět nahoru a při snížení se vrátit na původní hranici. S ověřením hodnoty může pomoci třeba internetový srovnávač. Mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich uvedl, že se na takové chytáky zaměří.

Finty obchodníků
Například během roku inspektoři provedli 5161 kontrol a v 837 případech prodávající spotřebitele nesprávně informovali o ceně nebo byla uvedena nejasným či neúplným způsobem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.