Kalendář hlásí zimu, ale venku kvete jaro: Jak bude na Vánoce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kalendář hlásí zimu, ale venku kvete jaro: Jak bude na Vánoce?

Kalendář hlásí zimu, ale venku kvete jaro.
Kalendář hlásí zimu, ale venku kvete jaro. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Facebook)

Už v neděli nastane podle kalendáře astronomická zima. Venku to ale vypadá spíš jako probouzení přírody do jara. Rozkvétají petrklíče, sedmikrásky či zlatý déšť.

Nejznámější posel jara překvapil v tuto roční dobu svými kvítky už třetí zimu Hanu Moravcovou (45) z Jeníkovic na Hradecku. „Už si zvykám na to, že se to stane tradicí. Letos kvetou opravdu krásně,“ ukázala na červeně, žlutě i fialově zbarvené petrklíče zasazené na zahradě ve starém dutém pařezu a v květináči před domem.  Kvést začaly už na konci listopadu. „Pokud budou dál takhle vysoké teploty, tak by mohly vydržet dlouho. Ani sníh a mírný mráz jim ale moc nevadí,“ uzavřela Moravcová.

Bude dál teplo, Vánoce na blátě

Rtuť teploměru se dnes může podle meteorologů vyšplhat až na 10 až 14 °C, jen od západu a na severu může přechodně přijít oblačnost a slabě zapršet. Více srážek by pak mělo být v dalších dnech a teploty budou stále nad nulou, takže sněhové nebudou. Na Štědrý den se očekává až okolo šesti stupňů. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.