Dopravní kolaps: Prahu ucpali cyklisti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dopravní kolaps: Prahu ucpali cyklisti!

Akce se zúčastnilo několik tisíc cyklistů.
Akce se zúčastnilo několik tisíc cyklistů.  (Aha! – Václav Nekvapil)

PRAHA – Cyklisti včera úplně zablokovali průjezd Prahou! Konala se zde protestní projížďka, na kterou vyrazilo 2500 lidí na kolech! Důvod? Málo stezek pro cyklisty!

Velká cyklojízda odstartovala ze Staroměstského náměstí a vedla po magistrále až na náměstí Jana Palacha. Cyklisti měli zajištěn hladký průjezd městem na zelenou.

„Není to nátlaková akce. Nemáme nic proti automobilům,“ zdůrazňovali v projevech organizátoři v z iniciativy Auto*mat, kteří se bouří proti tomu, že stavba stezek a tras pro cyklisty téměř nepokračuje. „Automobilová doprava zahltila již v roce 2000 všechny ulice pražského centra a dále narůstá. Magistrát tento trend podporuje miliardovými investicemi do tunelů a dálnic, zatímco vytváření infrastruktury pro cyklistickou dopravu se prakticky zastavilo,“ uvedl Michal Křivohlávek z Auto*matu. Jízdy se zúčastnil i radní Petr Štěpánek, který má stezky a trasy na starosti, takže jízda byla tak trochu i protestem proti němu.

Akce přišla ve chvíli, kdy v metropoli probíhal evropský den bez aut. Příjezd do centra tak byl omezen a provoz v některých místech zhuštěn. Za cyklisty se tak vytvářely dlouhé kolony pomalu jedoucích automobilů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.