Exploze plynu v prešovském paneláku má nejmíň 5 obětí: Lidi na střeše hořícího domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exploze plynu v prešovském paneláku má nejmíň 5 obětí: Lidi na střeše hořícího domu!

Výbuch plynu v paneláku
Výbuch plynu v paneláku (Reuters)

Nejméně pět obětí a množství zraněných si vyžádala exploze plynu a následný požár ve dvanáctipatrovém paneláku v Mukačevské ulici ve východoslovenském Prešově. V budově uvízlo několik lidí bez šance utéct po probořených schodištích, podle hasičů přitom vážně hrozilo, že se celý věžák zřítí!

Exploze nastala mezi devátým a 12. patrem stavby a následně se zřítilo schodiště. Několik lidí se pak v panice přesunulo na střechu budovy, anebo volali o pomoc z děr, kde dřív mívali stěny a okna svých bytů. Ano, tak silná exploze to byla! Na chodníky a kolem zaparkovaná auta »pršely« celé kusy panelů a cihel! Tlaková vlna navíc vymlátila i okna okolních paneláků. Jeden člověk se bezprostředně po výbuchu snažil držet pobořeného balkonu, ale došly mu síly a zřítil se dolů. „S lítostí můžeme potvrdit pád nejméně jedné osoby z balkonu,“ uvedla policie. Na místě zasahovalo 60 profesionálních a 25 dobrovolných hasičů. Jen tři týdny před Vánocemi se tak zhruba 50 až 60 rodin ocitlo bez domova. Všechny, kdo přežili bez úhony na zdraví, evakuovali záchranáři do okolních škol...

Výbuch plynu v paneláku v Prešově

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.