Kandidát Strany zelených Jaroslav Beneš - Zmlátil manželku,pomlouval kolegy… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kandidát Strany zelených Jaroslav Beneš - Zmlátil manželku,pomlouval kolegy…

Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš

PRAHA – Je to k neuvěření! Do parlamentu může kandidovat už skoro každý. Deník Aha! získal šokující informace o kandidátovi Strany zelených za Ústecký kraj Jaroslavu Benešovi. Ten byl dosud vyloučen ze dvou politických stran.

A teď chce být poslancem!

Ještě v době totality se ho v osmdesátých letech zbavila tehdejší Komunistická strana Československa.

Ne však kvůli nesouhlasu s »bolševickou« politikou, ale kvůli tomu, že zmlátil svoji manželku. Po revoluci se snažil uplatnit v ČSSD. Ani tady ale dlouho nevydržel…

Beneš, kandidát za Stranu zelených a starosta severočeského města Libochovice, se svou minulostí chlubit rozhodně nemůže. Před 25 lety zmlátil svoji manželku. Vyrazil jí zuby, zlomil sanici a dvě žebra… Komunisté ho vyloučili! Za násilí na ženě byl odsouzený a vyvázl s půlroční podmínkou. „Té ženě způsobil dlouhou pracovní neschopnost,“ potvrzuje zastupitel Libochovic za KSČM Karel Hynouš.

Po revoluci se Beneš stal členem ČSSD za Ústecký kraj, z té ho vyloučili také. Tentokrát za slovní napadání stranického kolegy. „Porušil vnitřní usnesení strany, když napadl kandidáta a současného poslance za ČSSD Roberta Kopeckého, kterému zpochybňoval jeho lustrační osvědčení,“ tvrdí tehdejší předseda okresní organizace ČSSD Jaroslav Grečl.Podle slov předsedkyně krajské rady Strany zelených Džamily Stehlíkové se o jeho minulosti vědělo, ale že byl Beneš trestně stíhaný a odsouzený, o tom nikdo ponětí neměl. „Budeme ho muset předvolat na místní organizaci, kde bude mít možnost všechno vysvětlit.“ řekla Stehlíková. Je ale zcela možné, že z kandidátky bude ještě před letošními volbami zcela vyškrtnut.

Jak se na celou kauzu tváří Beneš? „Já nemám důvod se k něčemu po takových letech vyjadřovat a je možné, že to na mě nahráli páni komunisté, všechno bylo účelové,“ řekl pouze na svoji obranu. „A proč se o to vůbec zajímáte? Vždyť já ani poslancem být nechci,“ tvrdil muž, který přesto, že nechce být poslancem, kandiduje do Poslanecké sněmovny...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.