Zvrhlost! Pět let znásilňoval vlastní dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zvrhlost! Pět let znásilňoval vlastní dceru!

Alois Červeňák měl pět let znásilňovat svou dceru.
Alois Červeňák měl pět let znásilňovat svou dceru. (ČTK)

PLZEŇ – V Plzni včera začal soud s Aloisem Červeňákem (46) z Horažďovic na Klatovsku. Podle obžaloby měl opakovaně znásilňovat a zneužívat svou nezletilou čtrnáctiletou dceru. A to nejméně dvakrát až třikrát týdně po dobu celých pěti let!

Prvního znásilnění se Červeňák dopustil v roce 2002, kdy bylo dívce devět let. Všechno se údajně odehrávalo v malém domku, kde osmičlenná rodina spala v jednom pokoji a dvě ze šesti dětí sdílely s rodiči postel.

Tehdy údajně přišel otec opilý z hospody domů a matka děvčeti řekla, ať si vedle otce lehne. „On si po chvíli lehl na mě a když jsem mu řekla, že nejsem máma, odpověděl, že ho to nezajímá. Máma pak mě i jeho zmlátila, když zjistila, co se stalo,“ vypověděla třesoucím se hlasem dívka.

O zneužívání podle jejích slov věděli i ostatní sourozenci. O dlouhodobém znásilňování podle dívky věděla také matka. „Mně se nelíbilo, co mi táta dělá. Máma to věděla, ale nemohla nic dělat, protože se ho bála,“ uvedla včera před soudem školačka.

Kromě ložnice se prznění odehrávalo i v kuchyni a také v šatně Českých drah, kde její otec pracoval. Když se dívka snažila bránit, například kopala, škubala sebou nebo škrábala, otec ji mlátil dlaní a vyhrožoval tvrdým zbitím. Tento sexuální teror měl trvat až do února 2002.

Dívka je nyní umístěna v dětském domově. Za trestné činy znásilnění, soulož mezi příbuznými a ohrožování mravní výchovy mládeže hrozí Červeňákovi až dvanáctileté vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.