Kuk, já jsem žirafí kluk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kuk, já jsem žirafí kluk!

Sameček žirafy Rothschildovy rozšířil stádo v Liberci.
Sameček žirafy Rothschildovy rozšířil stádo v Liberci. (Foto Zoo Liberec)

Chov žiraf Rothschildových se v liberecké zoo dočkal dalšího přírůstku. Na svět tam přišel krásný sameček. Návštěvníci už ho mohou spatřit v pavilonu žiraf.

„Porod proběhl bez větších komplikací v izolovaném boxu uvnitř pavilonu a mládě se již několik minut po narození pokoušelo stavět na své v tu dobu ještě vratké nohy,“ řekl hlavní zoolog Luboš Melichar.
Mládě porodila samička, která se sama také narodila v Liberci. Žirafí stádo v Liberci dosud tvořili spolu s dospělým samcem a dvouletým mládětem. Nejmladší člen dlouhokrké rodiny měřil při narození zhruba 190 centimetrů a vážil více než 60 kilogramů.

Loví je pytláci
Liberecká zoo chová žirafy Rothschildovy od roku 1985 a zatím se jí podařilo odchovat 46 mláďat. Žirafa Rothschildova patří mezi nejvíce ohrožené poddruhy žirafy. Jejich původní domovinou je Keňa a Uganda. Ve volné přírodě žirafy vybíjejí pytláci, takže se jejich počet snížil na pouhých 1900 zvířat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.