Děsivá výstraha od meteorologů: Tohle nás čeká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Děsivá výstraha od meteorologů: Tohle nás čeká!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (Reuters)

Ledový vichr k nám právě fučí ze severu a s ním přišly i ranní mrazy. Vrcholky českých a moravských hor ozdobil bílý poprašek.

Rtuť teploměru včera ráno sklouzla na řadě míst pod bod mrazu. Nejnižší teplotu naměřila krušnohorská stanice Šindelová, a to –5,1 stupně. Severák přihnal i sněhové mraky, které pocukrovaly vrcholky hor. Sněžilo v Krkonoších i na Šumavě. Pořádná zima bude ještě zítra, v noci na sobotu se začne oteplovat. „Ze západní do střední Evropy postoupí teplá fronta a za ní k nám bude proudit teplejší vzduch od jihozápadu až jihu,“ předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu. Pocitově si ale oteplení příliš neužijeme, spolu s ním totiž dorazí i déšť.


Jak bude?
Dnes: polojasno, den 4 až 8 °C.
Zítra: jasno až polojasno, místy mlhy, na západě ojediněle déšť, noc –5 až –1 °C, při nízké oblačnosti kolem +1 °C, den 4 až 10 °C.
Sobota: zataženo až oblačno, občasný déšť, noc 1 až 5 °C, den 8 až 12 °C, v Čechách až 16 °C.
Neděle: oblačno až zataženo, občasný déšť, noc 4 až 8 °C, den 11 až 17 °C.
Pondělí: oblačno, místy přeháňky, noc 2 až 8 °C, den 11 až 15 °C.

Hydrologové slaví Silvestr
Do konce roku zbývají ještě dva měsíce, hydrologové už ale slaví Silvestr. Říká se mu Hysil a jde o konec hydrologického roku, který začíná listopadem a končí říjnem. A to proto, aby voda, který spadla, odtekla ve stejném roce. Tající sníh by ve statistikách nadělal nepořádek. Letošní hydrologický rok byl vlhčí než loňský, bohužel v podzemí sucho stále trvá.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.