Vražedkyně Janáková je ve vazbě! Syna jí vzala sociálka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražedkyně Janáková je ve vazbě! Syna jí vzala sociálka

Janáková včera u soudu, který ji poslal do vazby.
Janáková včera u soudu, který ji poslal do vazby. (Foto ara)

Svobody si dlouho neužila vražedkyně Petra Janáková (29). Na 30 let odsouzená žena, kterou v červnu soud dočasně pustil z vězení kvůli těhotenství, včera putovala do vazební věznice v Opavě.

Janáková, která se na svobodě nechala přejmenovat na Novou, měla původně strávit mimo věznici rok. Poté se měla vrátit za mříže, aby si odkroutila zbytek z vyměřených 30 let, které dostala spolu s tehdejším manželem za vraždu sběratele mincí, dva pokusy a dvě přípravy mordů. Na svobodě ale byla jen čtyři měsíce.



Zatkli ji v bytě
Vražedkyni v úterý zatkla policie v Lomnici nad Popelkou v bytě, kde žila i s novorozeným synem. „Nevěděl jsem o její minulosti a o tom zatčení jsem se dozvěděl až z médií,“ řekl lomnický starosta Josef Šimek. Policejní zásah proběhl v klidu. Janáková také dala souhlas s přechodným umístěním dítěte do nemocnice. Kdo se o něj dál postará, bude rozhodovat sociálka.

Nechci od dítěte!
Petra Nová, jak se Janáková nechala přejmenovat, přicházela k soudu se sklopenou hlavou a cestou nepromluvila ani slovo. „Nechci do vazby, nechci od dítěte,“ řekla pak v soudní síni. Proti verdiktu o vazbě pak podala na místě stížnost.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.