Přišel si pro cigarety, propíchl mu krk: Bylo to v sebeobraně, hájí se Jozef B. (57) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Přišel si pro cigarety, propíchl mu krk: Bylo to v sebeobraně, hájí se Jozef B. (57)

Obžalovaný Jozef B.
Obžalovaný Jozef B. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Chtěl si od něj půjčit peníze na cigarety a alkohol. Když ho »pan domácí« Jozef B. (57) odbyl, začal ho bít. Kopy a údery pěstí ustaly až ve chvíli, kdy měl Martin G. (37) v krku zabodnutý nůž.

K potyčce došlo 7. října 2017 před půlnocí na pokoji v sedmém patře hotelového domu v Ostravě. Jozef B. včera za útok nožem zvaný motýlek stanul u krajského soudu, hrozí mu až dvanáct let.

„Napálil mě pěstí do tváře a přehodil mi přes hlavu tričko. Bil mě hlava nehlava a kopal. Začal jsem se dusit. Pěsti, facky, jen to lítalo. Bil mě i na zemi, a když jsem vstal, sáhnul jsem na lednici pro nůž, já ho chtěl jen postrašit,“ hájil se. Vzpamatoval se podle svých slov ve chvíli, kdy měl sok ruku na krku a vybíhal z bytu. „Byl jsem v šoku a ten strach byl takový, že jsem z hotelu taky utekl. U výtahu jsem viděl kapky krve. Pak už mě sebrali policajti,“ vzpomínal Jozef B. Ten za ublížení na zdraví už jednou seděl, a to tři roky. Bylo to v roce 1982. „Tehdy jsem byl mladý a hloupý,“ řekl soudu.

Jednání bude pokračovat výslechy znalců.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.