Vrchní soud odsoudil Nizozemce, ale... Vražda to nebyla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vrchní soud odsoudil Nizozemce, ale... Vražda to nebyla!

Aräsh Nahvi (vlevo) a jeho bratr Armin.
Aräsh Nahvi (vlevo) a jeho bratr Armin. (Foto Aha! – Robert Klejch)

Přizabili číšníka a svědomí budou zpytovat za mřížemi. Soudce vrchního soudu včera v kauze brutálního napadení číšníka Miroslava V. (36) nizozemskými turisty definitivně snížil trest Arminovi Nahvimu (29) o půl roku na 5,5 let vězení, zatímco jeho bratr Aräsh Nahvi (32) si odpyká původních pět let. 

K brutálnímu útoku došlo v dubnu loňského roku v Praze 1 poblíž obchodní centra Quadrio, když číšník upozornil bandu opilých Nizozemců, že konzumace vlastního alkoholu je na zahrádce podniku zakázána. Turisté místo odchodu číšníka zmlátili tak, že si dodnes nese následky, a byl dokonce na dvou operacích.

Muž měl proražený spánek, otřes mozku a poraněné oko. „I když šlo nepochybně ze strany obou obžalovaných o brutální útok, nedosáhl ještě takové úrovně, aby naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu vraždy,“ řekl včera soudce Martin Zelenka. Bratři, odsouzení za těžké ublížení na zdraví, musí navíc odškodnit číšníka částkou 1,8 milionu a 159 tisíc zaplatit zdravotní pojišťovně. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.