Vědci vykoumali, jak budeme žít za 50 let: Játra z tiskárny a vesmírné hotely | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vědci vykoumali, jak budeme žít za 50 let: Játra z tiskárny a vesmírné hotely

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Twitter @Astro_Christina)

Každý je svým způsobem zvědavý a kdekdo by také třeba rád věděl, co ho v budoucnosti čeká. Je to vzrušující představovat si, jak jednou bude vypadat svět, jak budeme bydlet, jezdit, jíst, pracovat. Těžko to odhadnout nebo spočítat, ale i tak skupina vědců z britských univerzit sestavila studii, jak bude vypadat svět za padesát let.

Mrakodrapy pod zemí
Když už nebude na zemi místo, bude se hledat pod ní. Domy se otočí a bude se bydlet i několik pater pod povrchem. Výhodou je fakt, že takové stavby odolají zemětřesení.

Létající taxi
Na překonávání dopravních kolapsů vzduchem už se pracuje dnes, ještě chvíli ale městská hromadná doprava zůstane na zemi. Za pár let si ale mávnete na obrovský dron a svezete se s výhledem na město.

Orgány z 3D tiskárny
Čekání na transplantaci životně důležitých orgánů odpadne, budou se vyrábět na 3D tiskárnách. K tomu vás také lékaři budou umět vylepšit, na zakázku totiž vytisknou třeba oči s nočním viděním. Celkově se tak zlepší výkonnost lidského těla. Samozřejmě to bude něco stát.

Samočisticí domovy
Na budoucnost se těšte, protože končí neustálé utírání prachu, vysávání, vytírání. Před odchodem nebo před spaním stisknete jedno tlačítko a vše se udělá opravdu »samo«.

Monitory v těle
Bude stačit jeden malý implantát a hned budete vědět, kdy s vámi bude něco špatně. Zařízení bude znát dokonale vaše tělo, monitorovat změny a informovat o jeho potřebách a zdravotních problémech. A jako bonus zvládne přeložit jakýkoliv jazyk.

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.