Vesmírný hotel: Otvíračka v roce 2025?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vesmírný hotel: Otvíračka v roce 2025?!

Vesmírný hotel: Otvíračka 2025?!
Vesmírný hotel: Otvíračka 2025?! (Foto Gateway Foundation)

Originální hotel s dechberoucím výhledem, ale zároveň bez davů turistů? Takové pobyty chce už brzy nabízet organizace Gateway Foundation. Do roku 2025 hodlá otevřít první ubytovací zařízení ve vesmíru!

Na první pohled sice bude vypadat jako obrovské ozubené kolo – o průměru 190 metrů – uvnitř ale čeká hosty prvotřídní servis a luxusní výhled na Zemi.

Můžete tomu říkat výletní loď na oběžné dráze, kosmický přístav nebo vesmírné město. Sami tvůrci ho nazvali jako Von Braunova vesmírná stanice. V podstatě se jedná o komerční orbitální zařízení, které se bude skládat z 24 modulů tvořících rotující kruh. Některé části budou sloužit k ubytování, ty další si můžou zájemci či organizace pronajmout třeba k výzkumu.

Umělá gravitace

Zároveň nemusíte mít strach, že byste během celého pobytu poletovali ve volném prostoru jako kosmonauti na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS). Futuristická brána totiž bude generovat umělou gravitaci, která prý bude podobná jako třeba na povrchu Měsíce, takže asi šestinová vůči Zemi (90kilový člověk tak bude vážit 15 kg).

Základem celého kola je vnitřní a vnější prstenec. Pro hotelové hosty bude důležitý ten vnitřní, u něhož budou kotvit vesmírné lodě a najdete tam i kabiny pro ubytování. Kromě nich tam ale nebudou chybět ani restaurace, koktejlové bary, fitka či kina.

36 000 lidí ročně

Podle plánů by se na vesmírné stanici mohlo naráz ubytovat 400 až 500 lidí, do budoucna prý až 1400! Měsíčně by tak neotřelý hotel mohlo navštívit až tři tisíce lidí, ročně pak kolem 36 tisíc!

Ty všechny organizace Gateway Foundation vezme tam, kam se dosud dostalo jen pár vyvolených – do vesmíru (ISS dosud navštívilo 227 astronautů)! Na kolik zpáteční letenka a ubytování vyjde, prozatím neoznámili.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.