Premiér Babiš Zemanovi doporučuje léčitele! A pití »kouzelného« čaje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Premiér Babiš Zemanovi doporučuje léčitele! A pití »kouzelného« čaje...

Andrej Babiš se stal králem ezoteriků a alternativní medicíny.
Andrej Babiš se stal králem ezoteriků a alternativní medicíny. (Foto Aha! – Tonda Tran, Jakub Poláček, Infografika Aha!)

Že lidé odpradávna hledají pomoc a odpovědi v nadpřirozené sféře, je známá věc. Čím dál tím víc se ale jako »ezoterik« projevuje také předseda vlády Andrej Babiš (65, ANO). Ten chce teď naordinovat kouzelný čaj i prezidentovi Miloši Zemanovi (75), kterého trápí dehydratace!

V nejnovějším ze svých pravidelných nedělních příspěvků na Facebooku se premiér pochlubil, že v sobotu telefonicky pogratuloval se svojí manželkou Monikou Babišovou (45) hlavě státu k pětasedmdesátinám. „Říkal nám, že je odvodněný a musí pít minerálky. Monika mu vykládala o našem rodinném léčiteli, který nám připravuje bylinkové čaje, vybírá bylinky za pomoci virgule. Je to náš rodinný přítel a dělal to už jeho táta. Monika přesvědčovala pana prezidenta, aby to vyzkoušel. Snad ho k tomu ukecáme,“ stálo v textu, který dle zlých jazyků nepíše sám Babiš, ale jeho tým. Prezidenta vůli dehydrataci čeká několik infuzí. Ale vypadá to, že klíčem by mohl být kouzelný klacek a kouzelný čaj! 

Na křivdu tabletky

O tom, že předseda vlády rád využívá alternativní léčbu, jsme se ale mohli přesvědčit už loni v březnu, kdy v České televizi řekl, že užívá alternativní léčbu na křivdu. „Já jsem byl teďka u moji homeopatičky, aby mi dala nějaké pilulky, a víte, že existují homeopatika na křivdu? A já mám teďka křivdu. Protože jsem nikdy nebyl agent StB,“ hájil se tehdy. Chvíli také nosil červený náramek proti uhranutí, který používají příznivci židovského mystického učení kabala. V jeho údajnou sílu podlehlo i několik známých osobností, třeba zpěvačka Madonna (61).

Moniku mu nedoporučili

V neposlední řadě pak Babiš podlehl astrologii. Podle některých dokonce kvůli konstelaci hvězd vstoupil do politiky. Kartářkou, která mu to navrhovala, je Jana Mayerová. Ta dělala v Agrofertu poradkyni pro evropské fondy a byla i mezi trestně stíhanými osobami v kauze Čapí hnízdo, protože právě ona pomohla získat padesátimilionovou dotaci na farmu. A že miliardáře astrologie zajímá, na něj práskla před lety i jeho manželka Monika. „Andrej si rád nechává dělat všechny možné horoskopy mnohem častěji než já a všude nám vychází, že my dva se k sobě nehodíme. Jednou jsme si nechali udělat i klasické osobnostní testy a vyšlo nám, že se k sobě velice hodíme jako obchodní partneři, ale ne ve vztahu,“ svěřila se magazínu Ona Dnes.

Virgule neboli proutkaření

Jedním z nejstarších způsobů, jak vyhledávat podzemní vodu nebo různá ložiska či poklady je proutkaření. K tomu je potřeba částečně rozštípnutý prut, který proutkař drží za konce a v místě, které je »posvátné«, se proutek prudce ohne. Virguli používají i hledači vody, archeologové nebo právě léčitelé.

Cukrovinky místo léků?

Mezi alternativní léčbu se řadí i homeopatie. Ta »fungují« na bázi podobné látky, která způsobila potíže, která je podávána ve velmi slabé dávce ve formě pilulky. Podle mnoha vědců se však jedná jen o předražené cukrové kuličky.

Žádný střet zájmů

Krajský úřad ve Středočeském kraji ve čtvrtek pravomocně zastavil přestupkové řízení s Andrejem Babišem, které se týkalo jeho možného střetu zájmů. Podle úřadu se žádný přestupek nestal a nebylo prokázáno, že by Babiš ovládal média, která přesunul do svých svěřenských fondů. Podnět do Černošic, který je úřadem s rozšířenou působností pro Průhonice, v nichž premiér žije, odeslala organizace Transparency International. Ta je přesvědčena, že premiér má na Agrofert i nadále vliv a tím porušuje zákon. Výsledek řízení není podle středočeské opozice překvapivý. Podle ní měl o kauze rozhodovat jiný kraj, který neřídí hnutí ANO.

Přečtěte si
mbmb
1. 10. 2019 • 09:32

Šeredný chlap i jeho rozvarenou bramboru Monikou, ať zmizne svázal ze scény do haje

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.