Marek H. (42) přepadl poštu v Ostravě a policii tvrdil: Loupil jsem z hladu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marek H. (42) přepadl poštu v Ostravě a policii tvrdil: Loupil jsem z hladu

Marek H. byl již osmkrát trestaný za násilí a loupeže.
Marek H. byl již osmkrát trestaný za násilí a loupeže. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Jen dva měsíce po propuštění z vězení, kde seděl za násilí a loupeže, se Marek H. (42) vydal na další »akci«. S fingovanou bombou vyloupil poštu v Ostravě-Porubě. Policistům pak tvrdil, že měl hlad. 

Nezaměstnanému Markovi H. prý kručelo mohutně v břiše. „Měl jsem hlad. Čtyři dny jsem nejedl. Napadlo mě zajet do Poruby a zkusit přepadnout nějakou poštu nebo spořitelnu,“ zpovídal se po zatčení policistům.

Do malé pobočky pošty vešel 23. května hodinu po poledni. Úřednici za přepážkou podal papír se vzkazem: »Přepadení, dejte mi všechny peníze!« Na pult při tom položil tašku, v níž žena za přepážkou tušila možnou bombu. Nechtěla mu však dát šanci a rozhodla se ho vypoklonkovat. Rázně mu řekla: „Nashledanou!“ Tím lupiče zaskočila, zmohl se jen na otázku: „Nashledanou, jo?“ Když mu odvětila: „Jo, nashledanou!“, sbalil věci a zklamaně odešel.

Zatčen byl den po loupeži a přiznal se. U soudu včera zcela obrátil. Šel prý platit alimenty na dítě, jemuž do té chvíle, ale ani později neposlal jedinou korunu. „Přiznal jsem se pod nátlakem, policajt mi vyhrožoval bitím. Šel jsem platit výživné a pošťačka mě normálně sprostě vyhodila,“ nezapomněl se politovat. Hrozí mu až 10 let vězení.

Pošťačka: Strach? Přišel až dodatečně

Přepadenou úřednicí byla Iveta M., na poště pracuje 28 let. Bylo to poprvé, co chtěl provozovnu za její přítomnosti někdo vyloupit. Nerozhodilo ji ani to, když jí Marek H. podal papírek, že chce peníze. „Myslela jsem, že si někdo dělá legraci. Že je to jen špatný vtip. Až pak mi došlo, že to byl zřejmě pokus o přepadení. Strach přišel teprve dodatečně,“ řekla Aha!. I proto, než přivolala bezpečnostní službu a policii, obsloužila ještě další zákaznici. „To, co on tvrdí, že chtěl platit složenku, a že jsem ho vyhodila, je úplná hloupost. Peníze, ani šek v rukou neměl. Jen papírek s tou výzvou, kterou mi dal, než jsem ho vyhodila,“ smetla obhajobu zločince pošťačka.

Lupič ujel na vozíku

S prázdnou odešel z pošty v Šumperku lupič-invalida i toto pondělí. Na hlavě kuklu, v ruce papírek, kde stálo, že má bombu a pistoli. Úřednice spustily alarm, muž se odbelhal a následně odjel na invalidním vozíku, který měl přistavený před budovou. Muži zákona ho za krátko dopadli.

Přečtěte si
truelife89...@...
4. 9. 2019 • 05:36

Ohodnoťte můj mladý sexy zadek, pls - http­://i­.fra­sexe­.com 💋💋💋

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.