Léto skončilo, ale hubnout můžete začít i teď: S tímhle jojo efekt nehrozí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Léto skončilo, ale hubnout můžete začít i teď: S tímhle jojo efekt nehrozí!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock.com)

Hubnutí je těžké. Prokazuje to ona skutečnost, že trvale zhubnout se podle výzkumu podaří jen zhruba 20,4 procentům žen a 34,6 procentům mužů. Mnoho lidí se se samotnou dietou bojí začít i třeba kvůli tomu, že neví, jakou metodu hubnutí zvolit, aby například nepřišel obávaný jojo efekt.

Nejtěžší je začít. Tak je to pomalu u každé činnosti, která může změnit klidně celý život, a u diet to platí dvojnásob. I když je léto skončilo a potřeba hubnout už není tak silná, někteří se k dietě rozhoupou právě až po prázdninách, kdy nátlak společnosti není tak silný. Jedna z hubnoucích metod může být například nyní velmi oblíbená ketonová dieta, kterou dodržuje například Mahulena Bočanová nebo zahraniční celebrita Kim Kardashianová. Oč jde?

Tato dieta je založena na principu omezeného přísunu sacharidů a zvýšeném příjmu proteinů. Pokud snížíte přijímané sacharidy pod 50 gramů denně, v těle nastane přirozená biochemická reakce, kdy začne chybějící cukry nahrazovat ketony. Látkami, které si tělo samo vytvoří z  uloženého tělesného tuku. To znamená - omezíte cukry, a pokud máte zásoby tuku, tělo ketony využije jako náhradní zdroj energie za chybějící cukry. Tím pádem hubnete jen tuk, nikoli svaly. Stav zvaný ketóza nastává v těle velmi rychle.

Už druhý nebo třetí den po zahájení diety. Během tohoto hubnutí se dají užívat přípravky značky KetoMix – jde o široké portfolio jídel a produktů, díky kterým se zákazníci naučí jíst pravidelně, dodržovat pitný režim a svou váhu sníží rychle a trvale bez nutnosti cvičení. KetoMix připravuje své klienty i na dobu po dietě. Během diety se naučíte pravidelně jíst, orientovat se v základních živinách, zařazovat do jídelníčku dostatek zeleniny, pravidelně pít, mlsat bez cukru a hlavně nad stravou přemýšlet jinak. Takže kdo chce, váhu si udrží a nepřijde strašák zvaný jojo efekt. Zkusíte tento nový hit a změníte tím svůj život?!

Statistické údaje vychází z průzkumu společnosti KetoMix ve spolupráci s agenturou STEM MARK.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.