Mámu (†40) zabil blesk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mámu (†40) zabil blesk!

Tento smrk přitáhl elektrický výboj blesku.
Tento smrk přitáhl elektrický výboj blesku. (Foto Aha! - Michal Israel Volf)

Na letošní prázdniny nikdy nezapomenou tři nezletilé dívky, které v kempu u Vysoké Lípy na Ústecku trávily dovolenou se svojí maminkou (†40). Tu při procházce zabil blesk.

„Ozvala se obrovská rána, když sjel blesk do smrku u penzionu Stodola,“ popsala Aha! turistka Karolína Špátová (28). A právě v ten moment míjely zasažený strom tři sestry i se svojí matkou. Elektrický výboj na ně ze smrku přeskočil.


„Tři nezletilé dívky utrpěly zranění od vážného po středně vážné. Ženu bylo potřeba resuscitovat,“ sdělil mluvčí ústecké záchranky Prokop Voleník. Přestože se ženě podařilo obnovit srdeční činnost, po převozu do nemocnice zemřela. Její dcery skončily na jednotce intenzivní péče. „Všechny tři dívky jsou v dobrém zdravotním stavu, zůstávají ale v péči lékařů dětské kliniky ústecké Masarykovy nemocnice,“ uvedl mluvčí nemocnice Ivo Chrástecký.

Odnesli to i Němci
Ve Vysoké Lípě i jejím okolí jsou zásahy bleskem časté. Svědčí o tom desítky popálených stromů v celé oblasti. Před zhruba osmi lety tu dokonce elektrický výboj vypálil mříž kovových schodů do sedacích partií dvou německých turistů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.