Čistič Karlova mostu: »Nejsem hrdina, ale vrah!« Za zabití manželky a jejího milence seděl 11,5 roku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čistič Karlova mostu: »Nejsem hrdina, ale vrah!« Za zabití manželky a jejího milence seděl 11,5 roku

Miloslav Černý, muž, který odstranil graffiti z Karlova mostu
Miloslav Černý, muž, který odstranil graffiti z Karlova mostu (Reprofoto)

Zdrcující ránu své pověsti hrdiny, který na vlastní pěst před zásahem památkářů odstranil graffiti z Karlova mostu, zasadil sám Miloslav Černý (49). Přiznal, že před dvaceti lety zastřelil manželku (†27) i s jejím milencem (†30)!

Miloslav Černý (49) se doslova přes noc stal lidovým hrdinou, když vysokotlakou tryskou očistil bez vědomí úřadů Karlův most od graffiti dvou německých vandalů. Internet zaplavila slova obdivu, »čistič Míl« dostal mailem tisíce děkovných zpráv, jeho čin schvaloval i primátor metropole Zdeněk Hřib (38, Piráti). Pak přišel šok. „Jsem dvojnásobný vrah!“ přiznal Černý v rozhovoru pro server iDNES.cz. „V roce 1999 jsem procházel vážnou životní krizí, kterou jsem absolutně nezvládl, a udělal jsem asi to nejhorší, co v životě udělat jde,“ začal zpověď.

Dne 18. března 1999 v ulici Pražského povstání v Táboře zastřelil dvěma ranami do hlavy svou ženu Dagmar (†27) poté, co jednou ranou zabil jejího milence (†30). „Nedokázal jsem si představit svůj další život bez své ženy,“ hájil se poté Černý u soudu, který jej poslal na 20 let do vězení. V něm nakonec strávil 11,5 roku. „Nevím, jak vyjádřit lítost nad tím, co jsem způsobil. Byl bych nerad, aby jakási gloriola byla něčím, co neodpovídá realitě. Ano, jsem velký darebák, který v životě spáchal dvojnásobnou vraždu a jsem za ni plně odpovědný,“ dodal Černý iDNES.cz.

Zločin a trest

Krajský soud v Táboře měl o provinění Černého jasno. „Svou ženu popravil,“ zdůvodnil soudce Jiří Bernát, proč Černého považoval za nebezpečného. Vynesl verdikt s výjimečným trestem 20 let. Ten byl po odvolání Černého snížen na 17 roků, z nich si odseděl 11,5 roku – propuštěn byl v únoru 2002. Sám se po vraždě střelil do obličeje a před soudem tvrdil, že se chtěl zabít. „Střelil se jen do špičky brady a ze zranění byl brzy vyléčen,“ smetl tvrzení ze stolu soudce Bernát.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.