Frankfurt má v Peteru Wurthovi neobvyklou atrakci... Tramvaják-kulturista! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Frankfurt má v Peteru Wurthovi neobvyklou atrakci... Tramvaják-kulturista!

Takový tramvaják vás jen tak nesveze.
Takový tramvaják vás jen tak nesveze. (Foto Reuters, Twitter, Instagram)

Sluneční brýle, obdivuhodně vypracované svalstvo, sněhobílý úsměv a neustálé žádosti o společnou fotku nebo alespoň autogram. Řeč není o filmové či hudební hvězdě, nýbrž o nejslavnějším německém tramvajákovi Peteru Wurthovi (57) z Frankfurtu.

Peter šoféruje tramvaje přes 30 roků, status jedné z největších celebrit Frankfurtu, zejména mezi mladými, si ale za pomoci internetových sociálních sítí vybudoval až v posledních letech. Vděčí za to dvěma faktorům, přičemž tím hlavním je jeho vzhled.
Vypadá totiž jako kulturista. „Do posilovny chodím od nějakých dvaceti let každé ráno ještě před prací. A mnohdy, když mám zrovna volnou chvíli, cvičím i v tramvaji. Ta totiž dokáže fitcentrum docela dobře suplovat,“ vypráví opálený chlapík.

Bude starostou?

Druhý, možná ještě zásadnější důvod jeho popularity? Vstřícnost a až nakažlivě dobrá nálada. „Chtěl bych stavět mosty mezi lidmi. Na všechny se usmívám, protože chci úsměv vykouzlit i na jejich tváři. Mám takové motto: I když je ošklivé počasí a prší, zkuste brát déšť jako tekuté sluneční paprsky,“ vypráví s tím, že žádost o autogram nikdy neodmítne. „Mnoho lidí se mnou jezdí až na konečnou, i když potřebují jinam. Jen proto, abych se jim mohl v klidu podepsat a vyfotit se s nimi,“ vypráví muž, jehož popularita roste. Vedení frankfurtské MHD dokonce prodává nákupní tašky s jeho stylizovaným portrétem a on sám zvažuje, že za pět letbude kandidovat na starostu.

Přečtěte si
kinki
5. 8. 2019 • 08:18

Nepoznam cesku gramatiku, preto sa pytam. Preco sklonujete meno Peter na Peteru, a nie Petrovi, resp. Petru ??? To PETERU trha az usi, ako znie neprirodzene.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.