Odkrývají šikanu mezi hokejisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Odkrývají šikanu mezi hokejisty!

Zimní stadion ve Zlíně ode dneška změní název klubu.
Zimní stadion ve Zlíně ode dneška změní název klubu. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Drsná šikana mezi mladými hokejisty stojí za přejmenováním hokejového klubu Berani Zlín. Změnil označení na Vlci Zlín. Fanoušci se ale nemusí bát. Jde o zásah filmařů, natáčí tam nový celovečerní film Smečka.

Podle výzkumů zažilo téměř každé páté dítě šikanu, a to nejen ve škole. Ve sportovních klubech je údajně daleko drsnější. Režisér Tomáš Polenský (32) se právě proto zakousl do tohoto tématu. „Jsem z hokejové rodiny, ale není to autobiografické. Ale šestnáct let jsem hokej hrál a znám to z pohledu oběti i agresora. Je to zásadní téma. Polovina dospívající mládeže se s ním setkalo a hokejové prostředí je tvrdé, dynamické, filmové,“ popsal Polenský, který ve Zlíně film vystudoval. Vybral si ho k natáčení. „Jezdíval jsem okolo zimního stadionu a fascinovala mě ta cihlová fasáda. Má ducha a už se tak nikde nevidí,“ dodal.

Jaký má příběh?

Hlavní hrdina brankář David (16) má čerstvě diagnostikovanou cukrovku. Přichází z jiného města do Zlína s handicapem do kolektivu podobně starých dětí, kde platí tvrdá pravidla a on řeší, jak se šikaně vyhnout. „Film je taky o prvních láskách, vztazích s rodiči,“ dodal režisér.

Kdo v něm hraje

Rodiče brankáře ztvární Jiří Vyorálek (45) a Vlastina Svátková (37). Asistentem trenéra je Patrik Děrgel (30). „Režisér si mě získal svým zapálením pro věc. Těším se. Zlín neznám, zato v Luhačovicích jsem strávil s maminkou v mládí mnoho času,“ popsal představitel kapitána Tomáše Berana ze seriálu V.I.P vraždy Děrgel. Manažera Vlků si zahraje generální manažer HC Berani Martin Hosták. Vedle něj se postaví na plac i mladí zlínští hokejisté. „Je to fajn, něco jiného. Nejtěžší nejsou dialogy, ale vyjádřit správně ty pocity,“ konstatoval Michal Dluhoš (17), který hraje za juniory.

Víte, že...

…film má stát 25 milionů a v kinech se má objeví na podzim 2020? Už nyní o něj projevily zájem v několika zemích.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.