Už pátý rozsudek! Škrtil přítelkyni, vyvázl s podmínkou ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Už pátý rozsudek! Škrtil přítelkyni, vyvázl s podmínkou ...

Milana Š. (vlevo) doprovodil k soudu tatínek.
Milana Š. (vlevo) doprovodil k soudu tatínek. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Málem loni v srpnu uškrtil partnerku Mirku K. (52). Důvod? Chtěla, aby se odstěhoval od rodičů. Přesto odešel Milan Š. (43) od soudu s podmínkou za omezování osobní svobody. 

V případu z roku 2017 jde už o pátý rozsudek. Soud muže dvakrát osvobodil, vrchní soud případ opakovaně vrátil k novému projednání. Nyní Milan Š. vyfasoval 18 měsíců vězení s podmínečným odkladem na tři roky, k tomu léčbu na psychiatrii.
Podle soudu o pokus o vraždu nešlo. „Útoku dobrovolně zanechal, když si uvědomil, jaké nevratné následky mohou nastat, přiznal se, je bezúhonný. Napadená nemá žádné následky,“ vysvětlil soudce Tomáš Kurfiřt.

Byla v bezvědomí

„Nezvládl jsem to. Škrtil jsem ji rukama, pak jsem si uvědomil tu strašnou věc, že bych ji mohl usmrtit, že to nejde vrátit zpět,“ popsal Milan Š. Mirka K. se bránila, na půl minuty upadla do bezvědomí. Když se probrala, Milan jí podal telefon, ať zavolá policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.