Titul získaný podvodem zůstává | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Titul získaný podvodem zůstává

Univerzita v Olomouci.
Univerzita v Olomouci. (Foto UPOL)

 Titul získala podvodem, vracet ho ale nemusí! Barbora D. (27) složila státní zkoušky díky sluchátku v uchu, do kterého jí nápovídal bývalý přítel. Jenže si pořizoval nahrávku, a když se rozešli, udal ji. Soud nyní rozhodl, že žena právničkou zůstane.

Barbora D. v květnu 2017 přišla ke státnicím ve slušivých šatech a v uchu měla schované sluchátko. Na otázky položené zkušební komisí se z něj ozývaly rady jejího přítele Lukáše.
Láska však skončila a muž přestal být gentlemanem. Ženu po loňském rozchodu udal vedení univerzity a ta rozhodla o odebrání titulu.
Rozhodnutí školy nyní zneplatnil Krajský soud v Ostravě. „Výklad, že se žalobkyně dopouštěla úmyslného podvodného jednání soustavně, tudíž opakovaně celou dobu v průběhu konání státní zkoušky, je neudržitelný,“ stojí v rozsudku. Barbora D. tak může i nadále pracovat na ministerstvu spravedlnosti jako právnička! 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.