Houbařka Ludmila (79) nezoufá: Hřiby zmizely, ale rostou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Houbařka Ludmila (79) nezoufá: Hřiby zmizely, ale rostou!

Holubinky
Holubinky (Foto Nedělní Aha! – Jana Gogová)

Les si vybírá oddechový čas, sucho zahnalo, snad jen dočasně, pravé hřiby na ústup. Bránit se tomu dokážou snad jen holubinky. Tyhle houby jsou velmi oblíbené u paní Ludmily Němcové (79) z Archlebova na Hodonínsku. Je jich plný les.

„Vyběhla jsem na hodinku do listnatého lesa, muchomůrky nazelenalé jasně dominovaly, jinak až na pár suchohřibů prakticky nic, což mi ale v nejmenším nevadilo,“ ukazuje plný košík zdravých pevných hub. Holubinky patří, podle paní Ludmily, co se sucha týká, mezi nejodolnější houby. Velmi často a zcela zbytečně jsou v kuchyni podceňované. Ona z nich však umí navařit nejednu lahůdku. O recept na holubinkové škvarky se podělila i se čtenáři Nedělního Aha!, vyrazte do lesa a inspirujte se.

Holubinkové škvarky s dušenou cuketou
Potřebujete: holubinky, cibuli, cuketu, sádlo, sůl, kmín, chilli, chléb
Postup: Holubinky nakrájíme na menší kousky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Vypečeme na sádle dozlatova. Na cibulce podusíme cuketu, přidáme trošku chilli. Směs nandáme na chléb (mohou být topinky), přidáme houby a podáváme.



Přečtěte si
mhnzsphlb@...
8. 7. 2019 • 10:37

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.