Krizový týden pro vládu pokračuje. Babiš: Prezidentovi domluvím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Krizový týden pro vládu pokračuje. Babiš: Prezidentovi domluvím

Andrej Babiš (ANO)
Andrej Babiš (ANO)  (Foto Blesk - Mária Rušinová)

Pokud by ministři za ČSSD odešli z vlády, znamenalo by to konec vlády a předčasné volby. To řekl Aha! premiér Andrej Babiš (64, ANO)!

Vládní turbulence, které ohrožují existenci koaliční vlády hnutí ANO a ČSSD budou zítra na jednání u prezidenta Miloše Zemana (74) řešit premiér Andrej Babiš s vicepremiérem a šéfem ČSSD Janem Hamáčkem (40). „Pokud odejdou z vlády, řeknou tím, že budou předčasné volby,“ řekl Babiš a dodal, že by bylo absurdní, pokud by vláda skončila kvůli ministru kultury. Prezident totiž odmítá jmenovat novým šéfem rezortu kultury místopředsedu ČSSD Michala Šmardu (43) a ve funkci zatím zůstává Antonín Staněk (53, ČSSD), kterého drží prezident navzdory sociálním demokratům. „Já doufám, že se mi povede pana prezidenta přesvědčit, aby nějakým způsobem akceptoval návrh ČSSD, na který mají podle koaliční smlouvy právo,“ řekl pro Aha! premiér.

Přečtěte si
yjbebqwlb@...
1. 7. 2019 • 09:41

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.