O prázdninách řidiče čeká... 40 uzavírek a policejní radary! Kde to bude peklo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

O prázdninách řidiče čeká... 40 uzavírek a policejní radary! Kde to bude peklo?

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Blesk:Jiří Čada)

Nastane opět hororové léto na českých silnicích? Podle ministerstva dopravy se můžeme během prázdnin dočkat více než 40 uzavírek. Největší komplikace se dají očekávat opět na největším parkovišti v Česku – dálnici D1. Tam také přibudou radary.

Letní prázdniny jsou pro řidiče peklem na zemi. Zácpy, uzavírky a často i nehody. A pravděpodobně tomu nebude ani letos jinak. Na hlavních tazích se provoz opět zkomplikuje, a policie sem proto nasadí víc hlídek. Provoz bude stále omezen na prvních osmi kilometrech dálnice D11, kde by stavaři měli dokončit práce v červenci.

Další radary

V následujících týdnech odstartují opravy na dálnici D8 mezi druhým a šestým kilometrem a také na prvních kilometrech D1 z Prahy. Na nejstarší dálnici nastane opět nejkomplikovanější situace. Aby tu doprava nekolabovala, tomu mají pomoci i radary na opravovaných úsecích, které ohlídají dodržování snížené rychlosti na 80 km/hod.

Opravy odložili

Aby lidé nemuseli trčet v kolonách a kolabovat na rozpálené vozovce, silničáři odsunuli některé opravy na konec léta, omezili počet uzavírek, ale i třeba sečení zeleně na minimum. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (49, za ANO) navíc slibuje, že budou řidiči víc informováni z rádií. „Chci, aby řidiči věděli, co se děje a jak dlouho mohou kolony trvat,“ řekl. Podle jeho plánu pak mají silničáři motoristům, kteří uvíznou v dopravních zácpách, rozvážet vodu. Dopravní policie pak ohlásila rozsáhlou akci, která má přispět k ukáznění řidičů, na první dva prázdninové víkendy.

BESIP: Ego nechte stranou

Šéf BESIPu Tomáš Neřold včera představil i letní kampaň, která má pomoci řidičům. Ti by měli ze všeho nejvíc dodržovat rychlost a prý se to poslední dobou celkem daří. „Velmi propagujeme aplikaci Záchranka. Ta má výhodu, že vás okamžitě lokalizuje,“ řekl Neřold. Aplikaci si může každý stáhnout do svého mobilního telefonu a zmačknutím jednoho tlačítka se záchranáři dozvědí vaši polohu. Šéf BESIPu také doporučil, aby řidiči upozadili své ego nebo snížili za volantem agresivitu. To dle něj také může pomoci k bezpečnosti silničního provozu.

Loňské tragické léto: 119 mrtvých

Během loňských prázdnin vyšetřovala policie 17 835 dopravních nehod, během kterých přišlo o život 119 lidí. A oproti roku 2017 to bylo o 18 obětí více. Těžce zraněných bylo během letních měsíců 488. Lehce zraněných bylo o 220 víc než předchozí rok, celkem 5254.

Úseky na D1, kde se bude měřit

Mirošovice – Hvězdonice Soutice – Loket Velký Beranov – Měřín obchvat Velkého Meziříčí

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si
vbnxlfr@...
26. 6. 2019 • 13:47

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.