Klausův velký den skropil déšť, humor ho ale neopustil: Miloši, u mě jsi ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Klausův velký den skropil déšť, humor ho ale neopustil: Miloši, u mě jsi ...

Exprezident Václav Klaus a současná hlava státu Miloš Zeman si připíjejí na oslavě 78. narozenin bývalého prezidenta (19. 6. 2019)
Exprezident Václav Klaus a současná hlava státu Miloš Zeman si připíjejí na oslavě 78. narozenin bývalého prezidenta (19. 6. 2019) (Blesk:Jakub Poláček (Blesk))

Posteskl si, že už 30 let neslavil narozeniny soukromě. Co naplat. Jednou politik, navždy politik. Své osmasedmdesáté narozeniny tak Václav Klaus vedle přátel opět slavil se svými příznivci a jinými politiky. Na jeho oslavě nechyběl tradičně ani Miloš Zeman (74).

Klaus spočítal, že Zeman na jeho zahradní narozeninovou párty v Institutu Václava Klause na pražské Hanspaulce zavítal již sedmkrát. „Tady u mě na oslavách jsi byl vícekrát, než v Číně. Tak jestli nejsi agentem tohohle zámečku,“ žertoval na Zemanův účet Klaus. Vzájemné špičkování obou prezidentů již také patří k tradici, ten současný ale »perlil« méně, zřejmě proto, že přijel trochu vyhládlý. „Co tady máte k jídlu?“ zajímal se hned Zeman.

Léčiva i dýmka

K narozeninám, které však narušoval vytrvalý déšť, takže se hosté museli ukrývat pod stanem i stromy, přišly Klausovi blahopřát již některé stálice. Mezi nimi expremiér Petr Nečas (54, ODS) s manželkou Janou (54, ANO), bývalá politička Jana Bobošíková (54) či výtvarník Milan Knížák (79). Co Klausovi přinesl, nechtěl říct. Naznačil ale, že jde o něco, co dodá energii. „Poslední dobou je trochu rozhozený, potřebuje sílu,“ řekl Aha! Knížák. Na to zřejmě myslel i exposlanec ODS Boris Šťastný, který přinesl tác plný různých léčivých prostředků. To od Zemana Klaus – zapřisáhlý nekuřák – zase dostal dýmku...

Díky za vnouče

„Uvědomil jsem si, že už 30 let nemám soukromé narozeniny,“ řekl Klaus svým hostům v úvodu oslav. Možná i proto přebíral dárky od hostů jaksi automaticky, bez radosti a nadšení – vždy však pečlivě nakoukl do každé tašky a dar zhodnotil buď pokýváním, nebo kroucením hlavy. To nefalšovaný úsměv vykouzlil až v okamžiku, kdy od své vnučky dostal papírové srdíčko.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.