První fotky z jejich domu: Jak žijí Klausovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

První fotky z jejich domu: Jak žijí Klausovi!

Livie Klausová s Václavem Klausem
Livie Klausová s Václavem Klausem (Blesk:RINGIER AXEL SPRINGER, KAREL KOPÁČ, L. KŘIVAN)

Vítejte v hájemství Livie Klausové (75). Unikátní pohled do soukromých komnat někdejší první dámy a ambasadorky v Bratislavě zprostředkoval její syn. Václav Klaus mladší (50) se musel pochlubit, a celkem právem.

Starožitný nábytek, vkusné interiérové doplňky či krb. A všude příkladné čisto. „Jsem navštívil maminku (jako každé pondělí) a má teda vzorově uklizeno,“ pochvaloval si Klaus mladší na Facebooku. A jak šéf Trikolóry dodal pro deník Aha!, nemohl si pomoct nepochlubit se: „Bylo to tam jako v klícce, vyklidila nějaké věci, co tam skladovala, takže jsem chválil, že by stálo vyfotit do časopisu. Takže jsem to musel vyfotit.“ V jednom z pokojů lze spatřit obraz připomínající daVinciho Poslední večeři nebo starožitnou komodu, ložnice je zařízena v podobném decentním stylu. Jen vzorně ustlaná postel dává tušit, že pojme jen jednoho nocležníka…


K babičce za mlsem


Právě do řadového domu v Kobylisích se Klausovi přestěhovali, když Václavu Klausovi (78) vypršel druhý prezidentský mandát. Ačkoliv s prezidentskou Lumbeho vilou se domek srovnávat nemůže, na nedostatek prostoru si jejich obyvatelé stěžovat nemohou. Objekt, který v roce 2007 údajně koupili za osm milionů, má 200 metrů čtverečních. A starší z Klausových synů s dcerkou jsou v něm pravidelnými návštěvníky. „Vozím Elinku (šestiletou dceru, pozn. red.) na atletiku, vyzvedávám ji ze školy a stavujeme se ještě u babičky, aby se ještě dokrmila, měla nějaký koláček a čokoládku a pitíčko. Takže to je taková naše pondělní klasika,“ řekl Klaus mladší.


Zdraví slouží


Deník Aha! také samozřejmě zajímalo, jak si rodiče vedou. Exprezidenta totiž v poslední době trápily zdravotní neduhy. Například viróza mu znemožnila jít na mši za Karla Gotta († 80), takže klan Klausů zastupovala Livia. „To zdraví zatím drží. Zvlášť maminka je teďka v pohodě,“ řekl Klaus ml. A co říká k vyznamenání, které má jeho otec z rukou Miloše Zemana (75) na státní svátek převzít? Klaus v pondělí obdrží Řád Bílého lva. „Neříkám nic, je to vyznamenání od prezidenta, je slušnost si to jít převzít,“ uzavřel.



Přečtěte si
bello
24. 10. 2019 • 11:03

Ambasadoska?To se smí jen do 70.Být ve státní správě.A fotka je ještě když Blesk patřil Axel. Takže 10 Let? Hm...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.