Experti o propuštěné těhotné vražedkyni: Může zabíjet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Experti o propuštěné těhotné vražedkyni: Může zabíjet!

Petra Janáková před soudem.
Petra Janáková před soudem. (Foto ara)

Chladnokrevná, brutální, a žádná šance, že by se napravila! Profil Petry Janákové (29), který sestavili znalci, přesvědčil už prvoinstanční soud, že vražedkyni poslal na doživotí za katr. Vrchní soud pak zmírnil verdikt na 30 let a nyní je Janáková kvůli těhotenství na svobodě.

Bývalí sousedé z Jilemnice mluví ještě dnes o Petře jako o nenápadné ženě, která milovala manžela Jaroslava (30), s nímž měla peklo. „Byl na ni zlý. Zasahovala u nich i policie. Bála se a plnila jeho rozkazy,“ řekla Aha! před pár dny místní žena. Opak je ale pravdou. Janáková s manželem plánovala vraždu pražského sběratele Evžena B. (†50), a nejen to. „Skrytě dominantnější je obžalovaná Janáková, která je osobností mnohem vyrovnanější a rozhodně by nedělala nic, co by se jí příčilo. Je typem ženy, která si k sobě vybírá slabší mužské typy, je disciplinovanější než Janák a odolnější psychicky,“ popisovali odborníci ve znaleckém posudku.

Zákeřně zezadu
Podle znalců Janáková dotahuje do konce. Právě ona 31. července 2017 vpálila sběrateli zezadu do hlavy smrtící kulku! A soud jí také nakonec udělil o dva roky vyšší trest než jejímu manželovi!

Bez zábran
Aha! má k dispozici rozsudek, kterým loni v říjnu prvoinstanční soud odsoudil Janákovou na doživotí. Předseda senátu v odůvodnění doslova píše, že pokud bude Janáková na svobodě, hrozí vysoké riziko, že by pokračovala ve vraždění, protože nemá žádné zábrany.



Přečtěte si
zadnice
18. 6. 2019 • 10:05

Výsledky náročné "práce" našich zákonodárců!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.