Tyhle děti trpí: Terezka už je doma, Ondra nesmí k tátovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tyhle děti trpí: Terezka už je doma, Ondra nesmí k tátovi

Terezka Smutná
Terezka Smutná

BRNO – Ani po včerejším přelíčení u soudu v Brně není jasné, co bude s Jakubem (9) a Ondrou (7) Mauerovými. O jejich svěření do péče usiluje jejich otec Radek Coufal.

Matku obou chlapců Kláru, která Ondru v domku v Kuřimi týrala, dovlekli včera k soudu v poutech! Oba chlapci jsou stále v Klokánku, otec je už dva měsíce neviděl a návštěvy příbuzných jsou také zakázány. „Navíc silně zesílilo podezření, že v Kuřimi se jednalo o natáčení dětské pornografie,“ řekl MF Dnes jeden z policistů.

PRAHA – Šťastnější průběh má případ Terezy Smutné (10), která strávila celé prázdniny nejprve na psychiatrii a poté v léčebně v Říčanech u Prahy jen proto, že její rodiče mají rozpory a ona nechce svému otci říkat »tati«.

Dívka může zpátky domů k mámě! Včera o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 8 s tím, že bude dočasně umístěna do péče matky a spolu s rodiči bude podstupovat ambulantní terapii v zařízení Dům tří přání. Po dvou měsících soud výsledky vyhodnotí. „Pokud nebudou, přistoupí soud k umístění nezletilé do vhodného zařízení na dobu jednoho pololetí,“ uvedl při jednání soudce Miloslav Sládek. Jestli nebude ani takto dlouhý pobyt v tzv. neutrálním prostředí účinný a Tereza se nebude chtít s otcem setkávat a nenaučí se ho mít ráda, buď soud zruší styky s otcem, nebo může soud rozhodnout i tak, že Terezu bude vychovávat táta.

Autoři: (wer), (nek)
Foto Aha! – Petr Novotný, ČTK

5.9.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.