Mrtvá dívka na Plzeňsku (†18): Neopětovaná láska v jedné třídě. Vraždil, protože ho nemilovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mrtvá dívka na Plzeňsku (†18): Neopětovaná láska v jedné třídě. Vraždil, protože ho nemilovala!

Smuteční fotografie zavražděná dívku ve smutečním koutku na chodbě Obchodní akademie v Plzni.
Smuteční fotografie zavražděná dívku ve smutečním koutku na chodbě Obchodní akademie v Plzni.  (Foto AHA – Zbyněk Schnapka)

Černý prapor vlaje na Obchodní akademii v Plzni. Uvnitř na chodbě pak hoří svíčky u pietního místa. Studenti a učitelé si připomínají památku dívky (†18), kterou v pondělí zavraždil její spolužák Daniel M. (18). 

Brutální vražda se odehrála v rodinném domku ve Zdemyslicích na Plzeňsku. Policisté tady zadrželi Daniela M. Toho v úterý obvinili z vraždy. S mrtvou dívkou chodil do stejné třídy. A proč zabíjel? „Motivem činu byla neopětovaná láska,“ řekla policejní mluvčí Markéta Fialová. Když ho dívka nechtěla, Daniel se loni na podzim pokusil o sebevraždu. Skončil na několik týdnů na psychiatrii.

„Byla pak za mnou jeho matka, že syn těžce nese citové problémy ve vztahu ke spolužačce. Jestli bych ho nemohl přeložit do jiné třídy,“ uvedl ředitel školy Miloslav Skuhravý. Nakonec ale Daniel letos v dubnu ze školy odešel. „Oba jsem je učila už od prvního ročníku. Oba byli spíše tiší, dobře se učili. Vím, že spolu nechodili,“ řekla třídní učitelka Dana Šašková. Bohumír Landrgott, ředitel ZŠ kam Daniel chodil, ho charakterizoval takto: „Byl to ten typ, že když do něj někdo kopne, ještě se mu omluví.“

Zůstal u mrtvé

Zavražděná dívka přišla domů v den svých narozenin. Volala matce, že za ní má přijet Daniel. Když se jí po chvíli máma nemohla dovolat, zalarmovala sousedku. Ta pak mrtvou dívku našla v domě. Byl tu i Daniel, který se nepokusil o útěk.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.